Met de zomer naderen we steeds meer het festival/feest seizoen. In het hele land springen de festivals uit de grond. Muziek, foodtrucks, drinken, het hoort er allemaal bij en zorgt voor een hoop gezelligheid. Ook is er voor ieder wat wils, want niet alle festivals zijn hetzelfde.

Tomorrowland

Een van de grootste en bekendste festivals is Tomorrowland in België. Tijdens twee weekenden in juli kun je genieten van dit grootschalige festival. Tijdens het weekend kun je overnachten in Dreamville, een tijk gekleurd tentenkamp waar je als festival een tent kunt huren gedurende het weekend. Het gedachtegoed van Tomorrowland is dat de jeugd de toekomst is. Moeder natuur is daarom een terugkerend thema in het festival. Tomorrowland is niet alleen populair onder de Nederlanders, mensen van over de hele wereld reizen naar België om te kunnen genieten van dit festival.

Techno feesten

Andere grote feesten, zijn techno feesten. Hoewel dit een bepaalde muzieksmaak vereist, zijn technofeesten enorm populair. Neon en glow in the dark wordt vaak geassocieerd met een techno vibe. Techno feesten gaan vaak de hele nacht door. Om dit vol te kunnen houden, wordt er bij zulke feesten veel XTC gebruikt. XTC kan gevaarlijk zijn wanneer je dit te vaak gebruikt. Wees daarom altijd bewust van een eventuele drugsverslaving. Als je vermoedt dat een bekende een drugsverslaving heeft, zorg dan dat deze persoon de nodige hulp aangeboden krijgt.

Zomerfeesten

Gedurende de zomer, zijn er vaak ook speciale feest weken in steden. Het bekendste en grootste voorbeeld hiervan is waarschijnlijk Nijmegen. Tijdens de Nijmeegse Vierdaagse, zijn er ook de Nijmeegse zomerfeesten. Vier dagen lopen, zeven dagen feesten is het motto. Voor het eerst gehouden in 1970, zijn de Nijmeegse zomerfeesten al jarenlang een succes. Iedere avond zijn er verschillende performances met verschillende soorten muziek op verschillende plekken. De zomerfeesten zijn zowel een succes onder de jeugd, als bij andere generaties. Mede door de verschillende muziekstijlen die aangeboden worden, is er voor iedereen wel iets te doen. Aangezien de Nijmeegse Vierdaagse altijd in juli gehouden wordt, zijn deze feesten voor veel scholieren ook een goede manier om de zomer in te luiden.

Vergelijkbare feesten worden de rest van de zomer ook georganiseerd, hoewel niet zo grootschalig als in Nijmegen. Andere plekken om zomerfeesten te bezoeken zijn bijvoorbeeld Gorinchem en Tiel. Veel kleinere dorpen hebben hun eigen festiviteiten tijdens de zomer, en in de grote steden als Amsterdam en Rotterdam valt er ook altijd wel iets te doen.

Festivals

Naast de meerdaagse feesten, zijn er ook veel festivals gedurende de zomer. Hier volgen een paar voorbeelden: Appelpop, Dutch Valley en Zwarte cross. Appelpop wordt georganiseerd in Tiel in de maand september. Het is het grootste gratis muziekfestival van Nederland waar veel bekende Nederlandse artiesten zullen optreden. Dutch Valley is een eendaags festival in augustus, Spaarnwoude waar ook verschillende muziekstijlen aan bod zullen komen. De zwarte cross is het grootste betaalde muziekfestival van Nederland, samen met de grootste motorcross ter wereld. Gehouden in juli, is het festival een combinatie van muziek en motorcross, gehouden in Lichtenvoorde.

Leave a Reply