Blog

Verschillen tussen een PC en een game PC

Gamen, we zien het tegenwoordig overal voorbij komen. Hoe kinderen vroeger het liefst met elkaar buiten speelde en van de buitenlucht genoten is gamen nu het nieuwe ding. En bij gamen hoort een game PC, zeggen de kinderen dan. Als ouder zou je misschien denken, gebruik gewoon de gezamenlijke PC. Toch is het zo dat een game PC zeker anders is als een normale PC.

Om fatsoenlijk te kunnen gamen en er ook alles uit te halen is een game PC zeker fijn. Dit is, zoals de naam het al zegt, een computer die speciaal gemaakt is om de ervaring van gamen nog beter te maken. Het heeft specifieke voordelen en dit zorgt ervoor dat de computer snel is en dat je er optimaal gebruik van kan maken tijdens het gamen. Een game PC is zo perfect voor gamen door de videokaart, de SSD en nog veel meer speciale elementen. Hier bespreken we alles over een game PC, wat het is en waar het aan moet voldoen!

Onderdeel 1

Het begint allemaal met een fatsoenlijke videokaart. Dit is hét onderdeel van de computer die ervoor zorgt dat de details van een game perfect naar voren komen. Zonder een videokaart is je game PC niets waard. De kaart verwerkt alle visuele elementen die je in videogames voorbij ziet komen. Als je een goede videokaart hebt, zorgt dit er dus ook voor dat alle elementen sneller worden verwerkt en je game dus vloeiender verloopt.  Om een game fatsoenlijk te kunnen spelen moet je een aantal max frames hebben. Ze geven aan dat een videokaart tussen de 30 en de 60 frames moet hebben om optimaal ermee te kunnen gamen. Elke gamer kiest zo zijn eigen videokaart aangezien het per videokaart verschillend is wat zijn eigenschappen zijn. Elke videokaart heeft andere specificaties.

Onderdeel 2

Het volgende onderdeel dat onmisbaar is, is een processor. De processor zorgt er eigenlijk voor dat het hele spel gestuurd wordt. Als je een potje aan het gamen bent met je vrienden, kan je dit gezamenlijk doen zonder naast elkaar te zitten. Een processor zorgt ervoor dat je met je vrienden kunt gamen terwijl jullie allemaal op je eigen locatie zijn. Denk dus aan je computergestuurde tegenstanders, de lego blokjes die je op een bepaalde plek plaatst, de kogel die je in iets schiet, etc. Een processor zorgt ervoor dat dit allemaal realistisch wordt. Zonder een processor schiet het gamen dus ook niet erg veel op.

Onderdeel 3

Dan heb je nog een harde schijf. De harde schijf zorgt ervoor dat het tempo van je computer de games bijhoudt die je speelt. Iedereen heeft een hekel aan vastlopende computers en met het gamen kan je dat al helemaal niet veroorloven.

Geef een reactie