Indien je net een huis hebt gekocht of misschien vindt dat je huis aan een make-over toe is kun je kiezen voor een nieuw behangetje en ook voor een mooie verf voor op de muren; welke soorten je hierin kiest is natuurlijk heel persoonlijk. Maar wil je met de tijd meegaan, kies dan bijvoorbeeld voor renovlies behang en betonlook verf. Je kunt renovlies behang gebruiken om stucwerk te vervangen. Net als stucwerk dien je het nog te schilderen. Je kunt het gebruiken op muren die slecht zijn, daarmee verberg je scheuren of gaten. Heel veel mensen kiezen momenteel voor renovlies behang, het is dus enorm populair. De kosten liggen tussen de 5 euro tot 16 euro per m2. 

Wat zijn de voordelen van renovlies behang?

Dit type behang kent vele voordelen. Het is allereerst veel goedkoper dan stucwerk maar toch kun je er een muur net zo strak mee afwerken. Tevens kun je het secuur aanbrengen. Ten derde kun je er gemakkelijk scheuren mee wegwerken. Daarnaast is het ook een veilig materiaal voor als er brand uitbreekt en het ademt, dus eventueel vocht dat in de muur zit kan gemakkelijk ontsnappen via het renovlies behang. Het kost, ten opzichte van stucwerk, veel minder tijd om het aan te brengen en is kras- en stootvaster. Een klein nadeel is wel dat je de naden altijd blijft zien; en je kunt er niet overheen stucen. Je kunt het behang kopen in diverse patronen en groottes, van een leuk motief tot een afwerking die wat strakker toont. Ook kun je de dikte kiezen, dus heb je veel oneffenheden die je wilt wegwerken? Kies dan voor een dikke variant zodat je de oneffenheden zo goed mogelijk wegwerkt. Je kunt het behang zelf aanbrengen of door een professionele behanger laten doen als je niet zo handig bent. 

Ook leuk: betonlookverf!

Indien je over het renovlies behang gaat verven kun je dit (indien je dit mooi vindt) bijvoorbeeld doen met betonlook verf. Deze is er in veel kleuren, zoals beige, zandsteen en kiezel, en geeft jouw muur zoals het woord al zegt: een fraaie betonlook! En het past prima in de industriële woonstijl die op dit moment zo hip is. Een muur met betonlookverf is dus een goede basis voor een interieur met een stoere industriële look. Je kunt de betonlook verf van vele merken kopen, speur even online en je zult vele soorten vinden. Nog een paar handige weetjes: je brengt de verf, die op waterbasis is, aan in één laag. Daarbij kun je best een blokkwast met lange zachte varkensharen gebruiken. Je kunt op twee manieren schilderen: kriskras, waarmee de betonlook wat authentieker wordt, of in blokken, daarmee krijg je een wat meer gestructureerde look. Genoeg ideetjes voor een uitdagende metamorfose van je interieur dus!