Tuinmeubelen komen in alle soorten en maten. Heb je een tuinverbouwing op de planning staan, of heb je zin om nieuwe tuinmeubelen aan te schaffen? Dan zijn er een aantal dingen waar je naar kan kijken als je voor nieuwe meubelen kiest. Goede kwaliteit, meest geschikte materiaal voor jouw levensstijl en natuurlijk prijs. Lees gerust verder voor vele tips!

Kwaliteit

Ten eerste is het belangrijk dat het meubel van een materiaal is gemaakt dat lang meegaat. Hiermee bedoelen we dat het onder andere bestemd is tegen allerlei soorten weersomstandigheden. 

Daarnaast kan het meest geschikte materiaal verschillen voor hoeveel tijd je wil investeren in het schoonmaken ervan. Aluminium is bijvoorbeeld een materiaal dat erg makkelijk is om te onderhouden. Je hebt niet meer dan een doek en een sopje nodig om vuil weg te poetsen. Als je voor hout kiest, zal je dit beter moet verzorgen en onderhouden. Kies dus wat bij jou past en wat jij graag doet in de tuin.

De meubelen

Het eerste soort tuinmeubel dat we willen bespreken zijn tuinbanken. Tuinbanken creëren namelijk een erg huiselijk, gezellig gevoel in je tuin. De kleur van het hout – waar ze meestal van zijn gemaakt – creëert een bepaalde warme sfeer. Voor een extra huiselijk gevoel kan je de tuinbank nog opleuken met wat tuinkussens. Het voordeel van tuinbanken is dat je ze voor meerdere doeleinden kunt gebruiken. Je kunt ze in de zithoek plaatsen, maar je kunt hem ook aan de eettafel zetten voor tijdens de aperitief of een barbecue. 

Decoratie

Tuinkussens zijn gemaakt van een ander materiaal dan binnen kussens. Hierdoor zijn ze, net als de meubelen, weersbestendig en makkelijk in het onderhoud. Tuinstoelkussens of werpkussens zijn bijvoorbeeld geschikt voor op tuinbanken. Je kunt bijvoorbeeld een zitkussen met werpkussens van dezelfde lijn aanschaffen zodat ze bij elkaar passen. 

Qua tuinkussens kun je variëren tussen verschillende kleuren voor bijvoorbeeld verschillende seizoenen of gelegenheden. Voor tijdens een aperitief of een wat meer luxe diner kan je bijvoorbeeld donkerkleurige, neutrale kussens gebruiken. Wanneer je iets met de kinderen gaat doen of met het gezin gaat lunchen, is een meer vrolijke kleur wellicht interessant. Kussens komen in allerlei kleuren en formaten en doordat ze weersbestendig zijn, gaan ze lang mee! 

Er zijn nog heel veel andere soorten tuindecoratie die de sfeer die jij in jouw tuin wil creëren, kunnen versterken. En wat denk je van een houtlook kandelaar? Deze zijn in allerlei maten en vormen te verkrijgen en zouden goed samengaan met een houten bank. Je kunt hier vervolgens kaarsen in plaatsen. Net als bij de kussens kun je per seizoen of gelegenheid van kleur wisselen. Dit samen zorgt zeker voor een gezellige sfeer!