Heel de wereld is nog steeds in de ban van het coronavirus. Gelukkig lijkt het er steeds meer op dat het einde in zicht is, al is het maar omdat er een vaccin lijkt te zijn. Toch kunnen we nu niet of nauwelijks op vakantie, helaas. Veel gebieden staan nog op code oranje, wat betekent dat alleen noodzakelijke reizen worden geadviseerd. Dit geldt op dit moment ook nog voor Turkije. Maar wat zijn daar op dit moment precies de coronamaatregelen? Dat vertellen we je allemaal in dit blog.

Quarantaine en gezondheidsverklaring

Mocht je op vakantie willen gaan naar Turkije, moet je goed beseffen dat dit ten zeerste wordt afgeraden door de regering. Er geldt op dit moment code geel voor het land. Wanneer je toch vliegtickets Turkije hebt geboekt en de reis aangaat, moet je bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine. Wanneer je weer terugkeert naar Turkije moet je een gezondheidsverklaring bij je hebben. Dit formulier ontvang je van de luchtvaartmaatschappij waarmee je vliegt. Zonder dit formulier mag je niet aan boord van het vliegtuig, let hier dus goed op.

Mondkapjes verplicht in Turkije?

In Turkije geldt dat een mondkapje bijna overal verplicht is voor volwassenen. Voor kinderen tot 16 jaar geldt dit niet. De Turkse regering is daarnaast actief bezig met het aanscherpen van de maatregelen in Turkije wat betreft de corona pandemie. Het is dus mogelijk dat er maatregelen worden aangescherpt als gevolg van de ziekte. Dit kan ook gelden voor jou, wanneer je in Turkije bent. Houd dit risico dus scherp in de gaten als je besluit toch naar Turkije te reizen.

Wat is er open in de hotels van Turkije

Mocht je toch op vakantie gaan naar Turkije, houd er dan goed rekening mee dat daar ook niet veel open is. Zo zijn de verscheidene shishabars gesloten, net als de meeste discotheken, restaurants. Welness is zeer beperkt beschikbaar en alleen op reservering. Hier moet je dus op tijd bijzijn.

Vliegen naar Turkije

Het is dus wel gewoon nog mogelijk om naar Turkije te vliegen. Zo is er nog vluchtverkeer tussen Amsterdam en Istanbul en enkele andere steden in Turkije. Mocht je daar dus vrienden of familie hebben wonen, kun je die nog bezoeken. Let wel op de regels qua quarantaine bij thuiskomst. Bij aankomst op een internationale luchthaven in Turkije wordt een temperatuurmeting uitgevoerd. Wanneer iemands temperatuur te hoog is, kan de Turkse autoriteit bij de reiziger een coronatest uitvoeren.