Wat is er gezelliger dan ’s avonds na een drukke werkdag op de sofa te kunnen kruipen met een lekker warme kop chocolademelk en een goede serie op Netflix te bingewatchen? Daarvoor moet je niet alleen een goede tv hebben, maar ook een goed Tv-meubel waarin de tv perfect past. Want het kiezen van een Tv-meubel is nog niet zo eenvoudig als je zou denken. Om dan nog maar te zwijgen van een goede en mooie dressoir! Maar geen paniek, wij zetten een aantal tips voor jou op een rijd.

Tv-meubel dat zorgt voor sfeer

Wanneer je moet gaan zoeken tussen de TV meubels van Overstock Home, moet je voor jezelf eerst een keuze maken. Wil je graag dat het voor sfeer zorgt of heb je graag dat het meubelstuk een echt pronkstuk wordt binnen jouw interieur? Als je graag een Tv-meubel wil dat sfeer brengt in huis, kan je onder het Tv-meubel of achter het paneel LED-strips hangen. Ook extra decoratie in het meubel zorgt voor extra sfeer en gezelligheid. Zorg voor sobere kleuren en maak het gezellig door te werken met licht en decoratie.

Tv-meubel dat extra opvalt

TV meubels kunnen ook dienstdoen als echte eyecatchers en meubelstukken die opvallen wanneer je in de woonkamer komt. Een meubel kopen dat dienst kan doen als Tv-meubel, maar evengoed als opbergkast of bibliotheek, dat is pas een meubelstuk dat opvalt. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een wandkast die de volledige muur beslaat en waar je dan in het midden jouw tv op plaatst. Op die manier kan je de rest van het meubel opvullen met boeken, decoratie, Dvd’s of andere zaken. Let er wel op dat zo’n wandkast als Tv-meubel wel een stuk duurder is dan zo’n standaard meubelstuk. Maar het zal het natuurlijk meer dan waard zijn wanneer mensen binnen komen en volop verwonderd zijn door deze eyecatcher!

Keuzes maken bij het kiezen van een dressoir

Nog een meubelstuk waar je van tevoren wel eens over moet nadenken, is het dressoir. Dressoirs zijn meubelstukken waar je heel veel mogelijkheden in hebt en waarbij je dus goed moet weten wat je graag wilt en wat bij je past. Zo moet je al eens nadenken over de grootte van het dressoir en of je veel of weinig opbergruimte nodig hebt. Wil je graag een stuk met open ruimte of wil je een dressoir met gesloten kastdeuren? Wil je graag planken in het dressoir of liever niet? Wat moet de hoogte zijn van een goed dressoir en past het bij de andere meubels in de ruimte. Allemaal dingen die bij het kiezen van dressoirs zeer belangrijk zijn.

 

Onderhoud van een dressoir

Wil je lang van het dressoir kunnen genieten? Dan is het belangrijk om dit meubelstuk af en toe eens van een onderhoud te voorzien. Daarbij is het aangeraden om naar de materiaalkeuze te kijken. Wil je een dressoir in hout, dan zal een vernisbeurt en een olielaag om de zoveel tijd geen kwaad kunnen. Uiteraard zijn er natuurlijk nog andere materialen waarin je een dressoir kan kopen. Op voorhand uitmaken hoeveel tijd je in onderhoud van een meubelstuk wil steken, is dus wel aangeraden!

Wil je meer informatie over dressoirs? Ga dan naar: https://www.juntoo.be/nl/catalogus/kasten/dressoir