Wanneer we het tijd is om de vakantie uit te zoeken, dan zijn we geneigd om lekker veilig in Europa te blijven. Het wordt weliswaar steeds normaler om een aantal uur in het vliegtuig te zitten om bij het land van bestemming te komen. Toch merk ik aan mijn directe omgeving dat het nog niet bij iedereen even ‘normaal’ aanvoelt. Neem bijvoorbeeld Vietnam. Zelf ben ik afgelopen jaar heerlijk gaan backpacken door dat prachtige land. Tijdens zo’n rondreis Vietnam sta je versteld van alle dingen die je tegenkomt. Zo’n ervaring alleen al is de moeite waard. Gedurende de rondreis Vietnam heb ik tevens een andere kant van het land gezien. Daarom vertel ik je vandaag waarom je echt een keer naar Vietnam moet gaan!

Divers en ontzettend veelzijdig

Wanneer je de tijd en moeite neemt om een land te leren kennen, dan kan je echt verliefd worden. Na mijn rondreis Vietnam heeft het land echt een bijzonder plekje in mijn hart gekregen. Wist je bijvoorbeeld dat Vietnam een ontzettend divers en veelzijdig land is? Je zou wel kunnen zeggen dat het je simpelweg bijzonder veel te bieden heeft. Een prachtig landschap, adembenemende bergen en ongerepte jungles – je komt het allemaal tijdens als je backpackend het land doorkruist. Dus ben je bijvoorbeeld op zoek naar een vakantie waarbij je de ogen uitkijkt? Dan raad ik Vietnam steevast aan.

Jouw ideale rondreis zelf selecteren

Natuurlijk hoef je niet met een rugzak het land te bezoeken. Vietnam verwelkomt iedereen. Ben je niet zo’n fan van backpacken? Wil jij een bepaald niveau van comfort ten alle tijden hebben? Dan kun je er ook voor kiezen om een privé rondreis te boeken in dit prachtige land. Bij de betere reisorganisaties kun je jouw ideale rondreis Vietnam helemaal zelf samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een busje met chauffeur als je diverse delen van het schitterende land wilt bewonderen. In dat geval is het ook niet zo’n gek idee om een privé gids te huren die jou alle gebruiken en gewoontes uitlegt. Persoonlijk heb ik door al mijn reizen al wel wat people skills hiervoor ontwikkeld. Ik kan me natuurlijk wel goed voorstellen dat het wellicht erg prettig is om een local bij de hand te hebben in een vreemd land.

Ideeën voor de volgende rondreis?

Drie weken heb ik gedaan over mijn rondreis Vietnam. Ik heb genoten van elk moment, iedere ontmoeting en alle onverwachte ervaringen. Inmiddels ben ik alweer druk aan het sparen geslagen voor mijn volgende rondreis. Ik heb nog geen idee wat mijn bestemming voor de volgende keer zal zijn. Jij wel? Ben jij verliefd geworden op een land die ik echt zo snel mogelijk met eigen ogen moet bewonderen? Brand in dat geval lekker los! Ik hoor graag al jullie suggesties en natuurlijk ook jullie onvergetelijke ervaringen.

Leave a Reply