De fiets is enorm populair in Nederland. Door het vlakke landschap en de relatief korte afstanden is de fiets een ideaal vervoersmiddel. Voor velen is het zelfs het meest gebruikte vervoersmiddel. Zelf ben ik ook een groot liefhebber van fietsen. Fietsen is iets wat ik erg graag doe, het liefste doe ik dat elke dag. Door elke dag een aantal kilometer te fietsen kom ik eenvoudig aan mijn dagelijkse beweging. Fietsen is gezond voor mijn lichaam en voor mijn geest. Het houdt mij jong en fit. Daarnaast is de fiets compleet CO2 neutraal en draagt het bij aan een beter milieu. Echter zou je de mate van duurzaamheid nog naar een hoger niveau kunnen tillen door alleen gebruik te maken van tweedehands fietsen. Hieronder zal ik aan de hand van drie redenen uitleggen waarom eigenlijk iedereen gebruik zou moeten maken van tweedehands fietsen.

Tweedehands fietsen zijn goed voor het milieu

Bij fietsen komen er geen broeikasgassen vrij, doordat je eigenlijk zelf de motor bent. Fietsen is veruit de meest milieuvriendelijke keuze, omdat je daarmee het milieu het minste belast. Maar je zou nog duurzamer kunnen leven door alleen gebruik te maken van tweedehands fietsen. Tweedehands fietsen zijn met andere woorden refurbished fietsen. Daarbij worden oude fietsen volledig opgeknapt en gerepareerd. Het is een duurzaam proces waarbij alle onderdelen van een fiets optimaal worden hergebruikt. Dat zorgt ervoor dat er minder fietsen naar de vuilstort worden gebracht en minder kapotte fietsen op straat staan te verloederen.

Minder geld kwijt voor een fiets

Een groot pluspunt van tweedehands fietsen is dat ze relatief een stuk goedkoper zijn dan andere fietsen. Op langer termijn zou je dus op het kopen van fietsen veel geld besparen. Dat zou je dan vervolgens weer kunnen besteden aan andere leuke dingen. Daarnaast blijft er altijd de mogelijkheid dat je fiets gestolen kan worden. Dat zou natuurlijk erg vervelend zijn. Maar dat zou nog meer pijn doen op het moment dat je erg veel voor je fiets betaald hebt.

Tweedehands fietsen hebben een hoge kwaliteit

Tweedehands fietsen worden zoals eerder gezegd ook wel refurbished fietsen genoemd. Bij de renovatie worden deze fietsen volledig nagelopen op eventuele mankementen. Daarnaast worden deze fietsen altijd voorzien van een nieuwe ketting en verlichting. De fiets wordt weer volledig rijklaar gemaakt en is eigenlijk weer zo goed als nieuw. Daardoor weet je zeker dat je nog een aantal jaar door kan met je fiets.

Leave a Reply