Waar moet u op letten bij het kopen van een printer?

Bent u op zoek naar een nieuwe printer? Dan vraagt u zich misschien af waar u op moet letten bij uw aankoop. Bij het kiezen van een printer moet u rekening houden met een aantal factoren, zoals prijs, afdrukkwaliteit, functies een meer. In dit artikel gaan we dieper in op enkele van de belangrijkste zaken die u in gedachten moet houden bij het kopen van een printer.

De prijs van een printer

De prijs is natuurlijk een belangrijke overweging bij de aankoop van een printer. Printers kunnen sterk in prijs variëren, afhankelijk van het type printer dat je wilt gaan aanschaffen en wat je ermee moet kunnen doen. Het is belangrijk dat je een printer vindt die in je budget past en waar voor je geld biedt voor wat je er wil mee gaan doen.

Hoeveel je wilt gaan printen

Een andere belangrijke overweging is hoeveel je met je printer wilt afdrukken. Dit bepaalt welk type printer je moet kopen. Als je bijvoorbeeld alleen hier en daar een paar documenten wilt afdrukken thuis, kun je prima wegkomen met de aanschaf van een inkjetprinter die niet te duur is. Als je echter regelmatig afdrukken moet maken en in grote volumes is een laserprinter weer meer geschikt voor jou.

Afdrukkwaliteit

Als het om afdrukkwaliteit gaat, moet je beslissen wat voor jou belangrijk is. Wil je de best mogelijke afdrukkwaliteit voor je foto’s en documenten in kleur, dan is een inkjetprinter in het duurde segment voor jouw de beste keuze.

Functies die de printer moet hebben

Ben je op zoek naar een printer die ook moet kunnen scannen of kopiëren? Of misschien wel beid? Dan is de beste keuze voor jou een all-in-one printer. Deze printers heb je zowel in all-in-one laserprinter, als all-in-one inkjetprinter. Hierboven hebben we al uitgelegd wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de twee.

Draadloos of met een kabel

De meeste printer hebben tegenwoordig over een ingebouwde Wi-Fi zodat je deze kan aansluiten op het netwerk. Hierdoor kun je via computer, mobiel of tablet via het draadloos netwerk documenten afdrukken. Bij nieuwe printers worden tegenwoordig ook kabels meegeleverd om de printer bekabeld aan te sluiten, mocht dat wenselijk zijn.

Extra functies van de printer

Veel printers kunnen tegenwoordig dubbelzijdig afdrukken, dit is natuurlijk beter voor het milieu en bespaart ook veel papier als je veel en vaak moet afdrukken. Moet de printer die functie hebben, kijk dan ook even voor de zekerheid of die functie beschikbaar is.

Wil jij grotere afdrukken kunnen maken dan A4, bijvoorbeeld A3-formaat. Zoek dan naar een printer die dit mogelijk maakt.

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog van wat er mogelijk is qua printers en waar je op moet letten bij de aanschaf van een printer.