In de lente of zomer verjaren is heerlijk: iedereen is in een goede mood met de zon op hun snoet. Doe dit jaar eens iets anders dan een drankje op het terras & organiseer een onvergetelijk zomers verjaardagsfeest!

Preparation is key

Als je helemaal out of the box wil gaan met je feestje, moet je wel wat voorbereiden. Zit samen met wat vriend(inn)en en houd een echte brainstorm met hapjes en drankjes. Wat hebben jullie altijd willen doen? Welke data komen het beste voor iedereen uit? Hou je het feest op locatie of thuis? Welke activiteiten voorzie je? Hoe groot is de groep die je uitnodigt? Na de brainstorm kan je een moodboard maken qua kleuren en kledij. Super leuk om op Pinterest wat inspiratie te vinden, maar geen nood: het moet niet allemaal for the Gram zijn 😉 Het belangrijkste is om samen te genieten en te zorgen dat iedereen er kan zijn, toch? Daarom is de belangrijkste voorbereiding om een uitnodiging te maken. Kies een leuk thema dat past bij je moodboard en vul het met de belangrijkste details: wat, wanneer en waar? Daarnaast geef je best ook even mee of er eten wordt voorzien en wat je graag wenst als cadeau.

Trek de natuur in

Is het weer je goed gezind en schrikt wat avontuur je niet af? Organiseer dan iets in de natuur. Zo kan je op een vlot of bootje één van de vele Vlaamse rivieren afvaren. Breng wat cava en aperitiefhapjes mee en keuvel over iedereen zijn zomerplannen. Ook kun je een hoogteparcours of kajaktocht organiseren. Huur een huisje af in de Ardennen en geniet van een dag in de wijdse natuur. Laat de adrenaline door je lichaam razen wanneer je een free fall doet van 35 meter of train je lachspieren als iedereen uit zijn kajak tottert. Geniet ‘s avonds van een toffe BBQ met wat bier en wijn en sluit de dag af met een kampvuur en muziek.

Organiseer een echte brunch

Brunchen met de meiden: gezellig, elegant en feestelijk! Maak het dit jaar wat anders door een boho thema te voorzien en wat extra activiteiten. Plaats een grote tafel in je tuin met een linnen tafellaken, hang lichtjes in de bomen, versier de tafel met verse bloemen en zet persoonlijke naamkaartjes op tafel. Geef de brunch een kleine twist door een cocktail (of mocktail) cursus te organiseren. Mimosa-cocktail voor iedereen, yes please! Of ga de creatieve toer op met een bloemschikking cursus van droogbloemen, een les in pottenbakken of gewoonweg aquarel schilderen op een picknickdeken. Wedden dat je vrienden je volgend jaar een super originele verjaardagskaart zullen schenken nu jij hun creatieve ziel hebt losgelaten?