Of je nu soms zelf een pijltje gooit, thuis, bij vrienden of in de kroeg: darten is een spelletje dat heel erg toegankelijk en makkelijk te spelen en te leren is voor iedereen. Het gevoel dat je hebt wanneer je je een 180-er, bullseye of een dubbel gooit is er altijd één van euforie! Het is soms even doorzetten en flink oefenen, maar als het eenmaal lukt is het wel fantastisch. Wat je kan helpen om nog beter te worden is om de juiste spullen aan te schaffen die je nodig hebt bij een lekker portje darten.

Dartpijlen

Om uberhaubt lekker te kunnen gaan gooien heb je wel een goede set dartpijlen nodig. Een pijl bestaat uit vier onderdelen: de punt, de barrel, de shaft en de flight. Je hebt een uitgebreide keuze uit pijlen voor beginners en professionals. Van de wat goedkopere varianten zoals brass darts tot de allerbeste in de sport: de tungsten dartpijlen. Belangrijk is om voor jezelf goed te bedenken welke dartpijlen voor jouw nu de beste zijn. Let bijvoorbeeld op dat je dartpijl goed in de hand ligt en dat de grip juist is. Met een juiste grip heb je een houvast om je pijlen te kunnen gooien. Met een tungsten dartpijl kies je voor een ruwere grip, waardoor je de pijl net een fractie langer vast houdt en wat gerichter kan gooien. Zorg er dan wel voor dat je droge handen hebt. Mocht je dat niet hebben dan kun je gebruik maken van een beetje kalk op je handen.

Dartbord kopen

Nu je jouw keuze hebt gemaakt voor de juiste dartpijlen moet je ze natuurlijk ook wel ergens in kunnen gooien. Uiteraard is een dartbord kopen van één van de beste merken die er te koop zijn de volgende stap. Denk bijvoorbeeld aan dartborden van Bulls, Unicorn, Winmau of Mission. Voordat je een dartbord gaat kiezen kun je jezelf afvragen of je alleen voor je plezier gaat spelen of ook daadwerkelijk de professionele kant op wil. Je kunt namelijk kiezen tussen professionele dartborden die wat duurder zijn en de wat goedkopere dartborden die echt voor de beginner zijn. Het verschil zit hem in het materiaal dat is gebruikt voor het bord en de bedrading. Bij een professionele versie is deze net even wat dunner waardoor de kans dat je een bouncer produceert een stuk lager is. Ook blijft je pijl er makkelijker in wanneer je raak gooit.

Dartartikelen

Kortom: voor al je dartartikelen ga je naar de specialisten van mcdartshop . Zo kun je heerlijk een pijltje gooien en als je vandaag besteld, dan wordt het dezelfde dag nog verstuurd.!