Een speciaal iemand verdient een speciaal cadeau. Eens iets anders dan een bos bloemen of een sieraad of een goed boek. Een belevenis die die persoon niet snel zal vergeten. En wat is er dan beter dan een ballonvaart? Wanneer iemand nog nooit een ballonvaart heeft gemaakt, is dit een unieke en spannende ervaring waar vaak nog lang over nagepraat wordt. Want wat maakt een ballonvaart nu zo’n unieke en spectaculaire ervaring?

Wat maakt een ballonvaart zo bijzonder?

Waarom zou iemand als grote droom een ballonvaart hebben? Daar kunnen heel wat redenen voor zijn aangezien zo’n vaart heel bijzonder is. Wat deze belevenis nu zo spectaculair maakt, is voor iedereen anders. De ene persoon ervaart de rust en het geweldige uitzicht als spectaculair, terwijl de ander de spanning die eraan vooraf gaat en de hoogte dan weer geweldig vindt. Vaak is een ballonvaart ook het ideale moment voor een speciale gebeurtenis. Zo kan bijvoorbeeld iemand zijn partner ten huwelijk vragen in een luchtballon. Boek er gewoon zelf één en je zal merken dat het effectief een spectaculaire gebeurtenis is.

Is een ballonvaart veilig?

Je gaat natuurlijk wel een heel eind de lucht in met een luchtballon, dus is het perfect normaal dat je jezelf de vraag stelt of het wel helemaal veilig is? Het antwoord daarop is volmondig ja wanneer je de perfecte weersomstandigheden hebt. De piloten in luchtballons zijn ervaren mensen die weten waar ze dag in dag uit mee bezig zijn. Wanneer zij de weersomstandigheden niet goed genoeg vinden, dan is het beter om de ballonvaart af te lassen. Maar wanneer zij zeggen dat het kan, is een ballonvaart perfect veilig!

Beste moment voor een ballonvaart

Heel vaak zie je luchtballonnen vroeg in de ochtend of in de vroege avond. Dat is niet alleen voor het mooiste uitzicht, maar heeft vooral andere redenen. De lucht is het meest stabiel bij zonsopgang en bij zonsondergang. In de winter is het dan weer perfect mogelijk om heel de dag een ballonvaart te doen, omdat er in de winter bijna geen thermiek is. Thermiek zorgt ervoor dat de luchtopbouw onstabiel wordt en dat het dus niet meer veilig is om te varen.

Ballonvaart over jouw gemeente

Als je al jaar en dag in dezelfde gemeente woont, dan ken je deze hoogstwaarschijnlijk als de binnenkant van jouw broekzak. Maar daarom wil het niet zeggen dat je jouw gemeente ook al eens vanuit de lucht hebt gezien! Als je dacht dat je alles al had gezien van jouw gemeente, wordt het helemaal hoog tijd voor een ballonvaart. Zo zijn ballonvaarten goed idee als cadeau voor iemand die er al heel zijn leven woont. Om deze prachtige stad vanuit de lucht te zien, dat geeft een geweldig gevoel. Vlieg over de Schelde en spot de kathedraal vanuit de lucht. Geniet van het prachtige uitzicht van de stad dankzij een ballonvaart in antwerpen!