Consumeer jij geen voedsel meer in de tuin omdat het direct heel veel wespen aantrekt? Of zit jij op zonnige dagen zelfs binnen omdat jouw tuin is vergeven van de wespen? Dan is het tijd om dit ongedierte te bestrijden! Het is immers onwenselijk dat deze kleine beestjes jouw wooncomfort aantasten. Schakel daarom in geval van wespenoverlast direct een professionele wespenbestrijder in en geniet weer van het buitenleven!

Waarom wespenbestrijding nodig is

Wespen spelen een belangrijke rol binnen het ecosysteem op aarde. Toch is het laten bestrijden van deze insecten door een wespendienst soms noodzakelijk. Wespen kunnen niet alleen heel vervelend zijn als ze zich tegoed doen aan jouw voedsel. Maar ze kunnen daarnaast ook heel gevaarlijk zijn voor mensen. Wespen kunnen namelijk steken. Een wespensteek is doorgaans pijnlijk en zorgt voor hevige jeuk en een gezwollen huid. Daarnaast kan een grote hoeveelheid wespengif zelfs dodelijk zijn. De aanwezigheid van een wespennest in jouw leefomgeving is dan ook gevaarlijk. Dus heb jij een wespennest in jouw tuin of woning ontdekt? Laat het nest dan direct bestrijden en voorkom dat deze insecten de regie over jouw leven overnemen.

Welke wespensoorten zijn er?

In Nederland komen allerlei verschillende soorten wespen voor. Je moet hierbij denken aan de graafwesp, de galwesp, de Franse veldwesp en de Hoornaar. Deze laatste wespensoort ziet er altijd vrij imposant uit. Het betreft namelijk de grootste wespensoort die er is. Toch is deze wespensoort minder agressief dan bijvoorbeeld de gewone wesp of de Duitse wesp. De gewone wesp komt het meeste voor in Nederland. Helaas is deze wesp ook een van de meest agressieve wespensoorten die we kennen. De gewone wesp wordt ook wel de limonadewesp genoemd. Deze wesp is namelijk dol op alle hapjes en drankjes die mensen buiten serveren. Deze wespensoort zorgt dan ook veelvuldig voor overlast.

Gewone wesp en de Duitse wesp

De gewone wesp behoort samen met de Duitse wesp tot de categorie papierwespen. Deze twee wespensoorten hebben samen het imago van de wesp in het algemeen behoorlijk verpest. Zowel de gewone wesp als de Duitse wesp is namelijk vrij agressief. Vooral de Duitse wesp deelt gemakkelijk steken uit als hem iets niet zint. Je wilt deze wespen dan ook liever niet in je achtertuin hebben. Laat staan in je woning. Helaas zijn deze wespen juist dol op jouw leefomgeving. Hier valt doorgaans immers genoeg lekkers voor ze te halen. Hebben deze wespen jouw huis of tuin als hun nieuwe huis uitgekozen? Laat het wespennest dan vakkundig bestrijden en voorkom dat de overlast verder in omvang toeneemt.