Er zijn nog steeds vergaderzalen met een wirwar ven kabels, maar dat is helemaal niet meer nodig. De ScreenBeam maakt namelijk draadloos presenteren en samenwerking mogelijk. Kies jij ook voor draadloos presenteren? Dan hoef je je niet meer te ergeren aan de wirwar van kabels in de vergaderzaal. Door te kiezen voor draadloos presenteren kan er vanaf elk apparaat draadloos worden gecommuniceerd. Apps en dongels of kabels zijn daarvoor niet nodig. Je kunt jouw scherm dus standaard draadloos delen zonder daar er iets moet worden geïnstalleerd. Bovendien is het mogelijk om naadloos te switchen tussen bekabeld of draadloos. Er kan bij draadloos gebruik gemaakt worden van zowel een bedrijfs-, als een gastnetwerk. Je hoeft je in beide situaties geen zorgen te maken over de veiligheid van jouw netwerk, want beide situatie worden afgeschermd zonder dat de veiligheid van jouw interne netwerk in gevaar wordt gebracht. Het is mogelijk om tot vier schermen tegelijkertijd te delen. Real-time samenwerken tijdens een vergadering is heel eenvoudig. Neemt het aantal deelnemers aan de vergadering toe of af? Dan past de indeling van het scherm zich automatisch aan. Bovendien kan een nieuwe presentator de controle overnemen zonder dat personen die aan het presenteren zijn de verbinding eerst moeten verbreken.

Video conferencing is populair

Er wordt steeds meer op afstand gewerkt. Ook worden er steeds meer online meetings georganiseerd. Video conferencing maakt het mogelijk dat werknemers een video vergadering bijwonen. Er kan dankzij video conferencing zonder problemen face-to-face worden vergaderd. Het is daarbij niet van belang waar de deelnemers aan de vergadering zich bevinden, want er kan bij video conferencing vergaderd worden vanaf iedere locatie. Een video vergadering kan dus zowel plaatsvinden in een volledig uitgeruste video conferencing room als vanaf een pc op een bureau, een tablet of een smartphone.

Moeiteloos video-vergaderen

Het is mogelijk om moeiteloos te video-vergaderen vanuit huis, op kantoor of in de trein. De kwaliteit van het werken op afstand kan worden gemaximaliseerd door gebruik te maken van een Collaboration Kit voor Remote Werken. Dankzij die Collaboration Kit voor Remote Werken verloopt een online vergadering altijd professioneel, ongeacht de locatie. Door het gebruiken van een Logitech Camera van goede kwaliteit zie je er tijdens video conferencing op je best uit. Bovendien zorgt de gebruikte wireless headset voor een uitstekende audio-ervaring.

De aanpak van een video conferencing room

Afhankelijk van de grootte van de video conferencing room is een andere aanpak nodig. Er kunnen vier typen vergaderzalen worden onderscheiden. Video conferencing is mogelijk vanuit huis, in kantoor of in de trein, vanuit een huddle of kleine vergaderzaal, vanuit een middelgrote vergaderzaal of vanuit een grote vergaderzaal.