E-commerce is de toekomst van wereldwijde handel. De mogelijkheid om online te verkopen heeft veel bedrijven geholpen om consumenten in alle plaatsen te bereiken. E-commerce brengt echter ook risico's met zich mee, waaronder cyberaanvallen. In Nederland en België vertrouwen velen nog steeds op Magento 1 om hun webwinkels te runnen. Er wordt zelfs geschat dat alleen al in Nederland meer dan 8000 webwinkels op Magento 1 draaien.

Waarom is dit een probleem?

Magento 1 was in die tijd goed genoeg om een ​​webwinkel te runnen. Maar sindsdien zijn de dingen aanzienlijk veranderd. Webtechnologieën zijn geëvolueerd, waaronder de lancering van Magento 2. Daarnaast zijn winkels die op Magento 1 draaien erg kwetsbaar.

Het risico van hacken is zo hoog en het laatste dat je wil, is het vertrouwen van jouw klanten verliezen door een cyberaanval. Maar veel webwinkeliers weten dat magento 1 onveilig is. Dus, wat is het alternatief?

Overschakelen naar Magento 2

Zoals hierboven is vermeld, is de webwinkeltechnologie geëvolueerd. Vandaag de dag is een van de manieren die je kunt verkennen om met de kwetsbaarheden in verband met Magento 1 om te gaan, over te schakelen naar Magento 2. Magento 2 is tenslotte veel veiliger en relatief geavanceerd.

Maar het is niet zo eenvoudig als het lijkt. Zo kost het opzetten van een nieuwe webwinkel met Magento 2 veel tijd. Daarnaast is het onderhoud aan een Magento 2 winkel ook tijdrovend en zal er veel technische expertise voor nodig zijn, iets wat de meeste webwinkeliers niet hebben. Uiteindelijk is de overstap erg duur, hierdoor is het voor de meeste bedrijven niet haalbaar.

Wat is het alternatief?

Nou, er is eigenlijk een manier om je webwinkel te upgraden zonder over te schakelen naar het dure Magento 2 platform. Zie je, de afgelopen jaren hebben eigenaren van webwinkels een open-source e-commerce software genaamd Shopware gebruikt.

Deze software biedt simpelweg de veiligheid en geavanceerde technologie van Magento 2. Het enige verschil is dat het installeren heel weinig tijd en geld kost. Shopware is ook een zeer gebruiksvriendelijke software en kan ook worden gekoppeld aan aanvullende systemen, waaronder tools voor voorraadbeheer.

Het mooie is dat je niet eens alleen met de schakelaar hoeft te werken. Je kunt een eenmalige vergoeding betalen aan experts op het gebied van webontwikkeling voor een overstap pakket waarmee je jouw onveilige Magento 1-winkel naar het Shopware-platform kunt verplaatsen.