De verkoop van Refurbished producten is snel aan het groeien en is misschien zelfs al groter dan je nu denkt! Consumenten kopen steeds minder nieuwe producten en kiezen steeds vaker voor refurbished producten. Dit is begonnen bij de verkoop van mobiele telefoons van met name iPhones, later kwamen hier ook andere Apple producten bij zoals iPads en Macbooks. Wat zijn de voordelen die deze groeiende markt biedt en wat zijn de voordelen voor jouw als klant?

Groeiend assortiment

Ondertussen is het assortiment van de refurbished markt uitgegroeid en bevat ook Samsung telefoons, wasmachines, vaatwasser, grasmaaiers en ga zo maar door. Ook worden nieuwere telefoons steeds sneller als refurbished verkocht. Toen de iPhone X uit werd gebracht was het normaal om deze een jaar later als refurbished op de markt te zien. Maar de iPhone 11 was binnen 6 maanden al als refurbished te verkrijgen. Zo kunnen websites zoals refurbished.be een sterk assortiment neerzetten dat de concurrentie aangaat met de grotere telecombedrijven.

Milieuvriendelijke

Doordat steeds meer mensen kiezen voor refurbished producten is het ook minder nodig om nieuwe producten te produceren. Zo werd eerder dit jaar de productie van de iPhone 12 mini nog stilgezet omdat deze niet naar verwachting verkocht werd. Of dit komt door de groeiende interesse in refurbished producten is altijd de vraag, maar doen het graag geloven. Doordat er minder producten geproduceerd worden wordt er ook minder CO2 uitgestoten. De productie van 1 iPhone stoot namelijk al 62,5 kg aan CO2 uit! En dan worden er ook nog eens schaarse grondstoffen gebruikt in de productie. Door een refurbished iPhone te kopen zorg jij ervoor dat deze belasting op ons milieu steeds een beetje zal afnemen.

Wint steeds meer vertrouwen

Net zoals met ieder nieuw concept was er in het begin veel verwarring over de term refurbished. Wat was nou het verschil tussen refurbished en tweedehands? En is het wel te vertrouwen? Om deze reden is ook het keurmerk Refurbished in het leven geroepen, om klanten zekerheid te geven. Langzaamaan begint de refurbished markt en ook de term refurbished steeds normaler te worden. Webshops zoals refurbished.be willen klanten laten zien dat zij echt geloven is het concept en geven daarom maar liefst 3 jaar garantie bij iedere aankoop in hun webshop! Zo ben je niet alleen goed bezig voor het milieu en je eigen portemonnee, maar zo ben je ook verzekerd van een goed product en goede service.