Stel, je gaat verhuizen. Dan weet je dat je de kans loopt dat er in het proces een keer een bord of een vaas sneuvelt. Maar dat is dus helemaal niet nodig. Wanneer je van te voren zorgt voor een flinke rol bubbeltjesplastic, kun je gemakkelijk alles veilig inpakken. Dit plastic vouw je, voorzichtig, om de meest breekbare spullen en op die manier zorg je ervoor dat ook de meest delicate vaas veilig in je nieuwe huis aan komt. Dat is alvast een hele geruststelling. Maar er zijn nog meer voordelen aan bubbeltjesplastic. Zo heb je, in tegenstelling tot wanneer je je spullen met kranten inpakt, geen vieze vegen en vette vlekken. Je kunt je spullen zo uit het plastic halen en weer in je kast zetten. Ideaal!
Bubbeltjesplastic

Bubbeltjesplastic, is dat niet slecht voor het milieu?

Nou ja, het is en blijft plastic, dus het moet niet in de natuur terechtkomen. Na gebruik kun je het daarom gewoon meegeven wanneer de plasticcontainer wordt geleegd. Maar dat hoeft niet al na een keer gebruiken. Het bubbeltjesplastic is dusdanig stevig, dat je het voor een volgende verhuizing ook weer gebruiken. Stop al het gebruikte plastic in een grote verhuisdoos (en markeer deze goed) en gebruik het plastic nog een keer of leen het uit aan vrienden die gaan verhuizen.

Ook goed tegen de stress!

Verhuizen kan flink stressvol zijn. Het kan dan slim zijn om een klein stukje plastic met bubbeltjes achter de hand te houden. Hier kun je af en toe een paar bubbels van laten knappen. Dit lucht enorm op. Zeker in situaties waarin je eigenlijk (hardop) tot 10 zou willen tellen. Gelukkig zal dat niet zijn omdat er weer een deel van je servies kapot is gevallen. Dit heb je goed ingepakt, dat is een ding dat zeker is!

Knutselen met dit plastic

Moet je nog even snel een surprise voor Sinterklaas in elkaar zien te knutselen? Ook dan kan dit materiaal van pas komen. Je kunt het gemakkelijk knippen, opplakken, schilderen en er iedere vorm aan geven die je maar wilt. Door bubbeltjesplastic te gebruiken pak je direct het cadeau goed en veilig in. Daarbij weegt dit verpakkingsmateriaal maar heel weinig en kan je kind het dus zelf de klas in tillen op de dag van de Sinterklaasviering op school. Ook kun je dit plastic goed gebruiken als stempel. Na gebruik doe je het in de plasticcontainer en is je huis weer aan kant.

Leave a Reply