Het is ontzettend belangrijk om goede slaap te krijgen. Het bevordert de productiviteit en zal ook je geluk en gemoedstoestand positief beĆÆnvloedden. Daarnaast is het ook voor de gezondheid ontzettend belangrijk. We doen er daarom goed aan om een vast slaapritme aan te houden, op tijd te stoppen met eten en naar schermen staren en een goede donkere en stille kamer te hebben. Natuurlijk wordt het een ander verhaal wanneer je samen met iemand anders slaapt. Het is ontzettend fijn om met je geliefde te slapen maar tegelijkertijd kan het lastig zijn als de andere persoon je wakker maakt door bewegen of natuurlijk snurken.

Bewegen

Gelukkig zijn er oplossingen voor deze problemen. Daarom bespreken we in dit artikel tips om beter te slapen als je partner snurkt of beweegt. Het begint natuurlijk met een goed bed. Je wilt een fijn matras hebben. Een goed matras is zacht en zal er ook voor zorgen dat je de bewegingen van je partner niet zo voelt. Een goede optie voor onder het matras is een 2 persoons boxspring. Wanneer je partner toch veel blijft bewegen kun je proberen wat verder weg te gaan liggen of zelfs een kussenmuur tussen jullie inbouwen. Natuurlijk haal je deze de volgende ochtend weer weg als je even wilt knuffelen.

Snurken

Qua snurken is het een ander verhaal. Een snurkende partner kan erg storend zijn. Er wordt vaak gezegd dat je met een simpel duwtje je partner minder kan laten snurken. Maar dit heeft twee problemen. Ten eerste ben je dan al wakker gemaakt erdoor, wat je nachtrust niet ten goede komt en ten tweede beginnen mensen vaak even later toch weer met snurken. Om snurken echt op te lossen zijn er dingen die je zelf kunt doen en dingen die je partner kan doen.

Oordopjes

Aan jouw kant is het een optie om oordopjes te gebruiken die het geluid wegdringen. Dit is een erg goed idee omdat het zowel het geluid van snurken maar ook andere geluiden wegdrukt. Daarom is het een goed idee om oordopjes te gebruiken. Ik raad wel aan te investeren in goede oordopjes die comfortabel zitten. Deze oordopjes zullen ook niet uitvallen tijdens het slapen.

De tweede manier om snurken op te lossen kan door de partner gedaan worden. Er zijn verschillende maskers en neusdopjes die ervoor zorgen dat snurken niet voorkomt. Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat je partner niet meer kan slapen door een oncomfortabel masker op zijn gezicht. Maar gelukkig zijn er tegenwoordig veel neusdopjes die je amper voelt zitten.

Leave a Reply