Sinds een paar jaar kom je het woord Bitcoin steeds vaker tegen. Maar wat is het nu precies? Voor veel mensen is het nog steeds een vaag begrip. Iedereen kent het woord, maar niet veel mensen weten wat het woord nu precies omhelst. Dat is ook niet zo gek, omdat een digitale munt natuurlijk niet tastbaar is. Daarom is het ook niet helemaal duidelijk wat je dan met deze munt kan, maar één ding is zeker: je kunt Bitcoin kopen! Ik zal echter eerst beginnen met een klein stukje geschiedenis van de Bitcoin. Deze digitale munt is nog niet zo heel oud, hij werd pas geïntroduceerd in 2008. Toen de digitale munt eenmaal naamsbekendheid kreeg, was hij niet meer te stoppen en wilde iedereen meedoen met deze hype. Je hoorde steeds meer stemmen over het fenomeen “Bitcoin kopen”, maar wat is precies het voordeel van Bitcoin kopen en hoe moet je dat doen? Waar moet je rekening mee houden bij Bitcoin kopen? Er is namelijk ook zoiets als een Bitcoin koers, wat doe je daarmee? Daar zal ik in deze tekst allemaal kort op ingaan.

Investeren door middel van Bitcoin kopen?

De allereerste vraag die je jezelf in dit kader misschien wel stelt is: waarom zou ik Bitcoin kopen? Wat kan ik met een digitale munt? Je kunt er uiteraard mee betalen! Het is een digitale munt, een geheel eigen valuta waarmee je steeds vaker kunt betalen. Al in de jaren 90 waren mensen bezig met het ontwerpen van een digitale munt. Dit was toen echter nog niet haalbaar, alles ging nog met contant geld en bepaalde aspecten van het internet stonden nog in de kinderschoenen. Tegenwoordig gaat alles steeds meer digitaal en is de digitale munt een feit. Steeds minder kun je betalen met contant geld en op steeds meer plekken kun je betalen met Bitcoin. Alleen al daarom is Bitcoin kopen iets om uit te proberen. Daarnaast is Bitcoin kopen voor jou relevant, omdat je kunt investeren in deze digitale munt! Op den duur leveren jouw Bitcoins dus meer geld op en wie wil dat nou niet? Investeren klinkt misschien als iets riskants, maar als je je research goed doet, kan iedereen het en hoeft het helemaal geen risico te zijn.

Het kiezen van een wallet

Ben je benieuwd welke Bitcoin wallet je moet kiezen dan zou je eens op bankr.nl kunnen kijken. Hier kan je namelijk gratis een Bitcoin wallet aanmaken. Verder kan je informatie vinden over wat een Bitcoin wallet is en wat je er mee kan.

De Bitcoin koers

Wanneer je van plan bent om te gaan investeren door middel van Bitcoin kopen, is er iets waar je heel goed rekening mee moet houden en dat is de Bitcoin koers. Hier kan je zien wat de digitale munt waard is; of de waarde stijgt of juist daalt en wat een goed moment is om te investeren of juist niet.