Verven is niet altijd een eenvoudige opdracht. Eerst en vooral moet je al nadenken over welk soort verf je wilt gaan gebruiken en dat is niet altijd eenvoudig. Afhankelijk van het feit wat je wilt verven, kun je kiezen uit verschillende soorten. Zo is er verf speciaal voor binnenmuren en andere verf die je gebruikt voor buiten. Wil je ook je plafond schilderen dan bestaat daar nog weer andere verf voor. En dan hebben we het nog niet gehad over de kleuren. Verf van Trimetal is ideaal voor eender welke muur en beschikbaar in allerlei kleuren die zelfs op samengesteld kunnen worden.

Waarom Trimetal?

Trimetal is een Belgisch merk dat in 1904 in Machelen (Vlaams Brabant) is ontstaan en daar nog steeds wordt gemaakt. Het is een merk van AkzoNobel Decorative Paints dat een van de grootste verf- en coatingbedrijven ter wereld is. Het merk is erg gewaardeerd onder vakmannen, maar ook doe-het-zelvers kiezen vaak bewust voor dit merk.
Trimetal staat voor:

  • Grondig en deskundig advies
  • Frisse ideeën als het gaat om kleur en decoratie
  • Uitgebreid en goed gamma van materiaal

Uitgebreid assortiment

Of je nu op zoek bent naar muur- of plafondverf, voor binnen of buiten, bij Trimetal vinden ze het belangrijk om telkens weer de beste kwaliteit te garanderen in hun hele assortiment. Dankzij dit uitgebreide gamma van verven, lakken en ondergronden kun je elk werk aan. Een kleine greep uit het grote assortiment:

  • Permaline Snelgrond, een sneldrogende grondlaag op synthetische basis met vochtregulerende eigenschappen.
  • Magnacryl Velours, een muurverf op basis van acrylaat.
  • Magnatex Mat SF, een oplosmiddelvrije muurverf op basis van vinyl-copolymeren. Reukarm en verbergt onvolkomenheden.
  • Peramacryl PU mat, een hoogwaardige kras vaste polyurethaan acrylaat aflak, watergedragen voor binnen.
  • Silviatane PU Acryl, een transparante zijdeglans acryl-urethaan vernis voor houtwerk op basis van water, voor binnen.

Kleuren kiezen

Je kunt kiezen uit een hele waaier aan kleuren en indien nodig wordt je hierbij ondersteund in je keuze. De Colour Index is een kleurenwaaier die 1222 kleuren bevat. Deze waaier is samengesteld samen met kleurspecialisten. De kleuren zijn in 8 groepen ingedeeld. 4 warme kleurgroepen (rood, oranje, geel en limoen) en vier koude kleurgroepen (groen, turkoois, blauw en paars). Voor gevelschilderwerken en andere soorten buitenmuurverven, is er een andere kleurenwaaier beschikbaar. De houtwaaier bevat dan weer de meest gebruikte kleuren voor hout.

Trimetal en duurzaamheid

Wil jij als schilder of particulier je steentje bijdragen aan het zorgen voor het milieu, dan ben je bij hier aan het juiste adres. De producten worden continue verbeterd om deze duurzamer te maken zonder dat de kwaliteit hieronder lijdt. Zo is bijvoorbeeld de verpakking van Acomix gemaakt van 100% gerecycleerd materiaal en is deze ook weer recycleerbaar. De verpakking bevat 25% minder plastic wat natuurlijk goed is voor het milieu. Ook worden er watergedragen producten aangeboden. Hierbij bestaat het oplosmiddel in de verf voor een groot deel uit water. Opnieuw beter voor het milieu. Bovendien heeft de verf minder geur als het wordt aangebracht. Ondanks dat blijft het toch eenvoudig aan te brengen met een perfect resultaat. Bovendien droogt het ook veel sneller.