De merken en types van auto’s lijken eindeloos wanneer je een nieuwe auto of tweedehandswagen wil kopen. Dan krijg je al snel keuzestress, want welke auto moet jij nu kopen?

Om je te helpen met het maken van een keuze, lijsten we even kort een aantal zaken op waar jij rekening mee kan houden wanneer je een tweedehandswagen koopt. Doorheen de blog geven we je een aantal types of merken mee die altijd goed zijn om aan te kopen als tweedehandswagen.

Wat is het doel van de wagen?

Vooraleer je op zoek gaat naar een wagen is het belangrijk om even stil te staan bij het doel van je auto. Hoef je alleen maar een auto om rond de kerk mee te rijden? Of is het wel de bedoeling om elke dag met je auto heel wat kilometers af te leggen?

Het antwoord op bovenstaande vragen maakt een wereld van verschil. Een tweedehandswagen die je veel wil gebruiken, daar moet je harder mee opletten. Die moet ook veel minder kilometers bevatten dan een auto die niet veel gebruikt zal worden.

Zo is een opel tweedehands een heel goede wagen voor als je op voorhand weet dat je er weinig kilometers mee gaat doen.

Een auto met veel kilometers takelt sneller af en jaagt je als gevolg dan ook veel rapper in de kosten.

Waar woon je?

Woon je in een stedelijke omgeving? Ga dan voor een klein stadwagentje en vermijd het aankopen van een SUV. Dat kost je niet alleen enorm veel aan benzine en wegentaksen, maar de kans dat je binnen dit en x aantal jaren de stad niet meer binnen mag is heel groot.

Diesel wagens worden stilletjes aan geweerd uit stedelijke omgevingen en SUV’s zijn vaak dieselwagens. Ook is het erg moeilijk om een parkeerplek te vinden en makkelijk door de stad te manoeuvreren.

Wat we tegenwoordig heel vaak aanraden is om een hybride wagen te kopen. Dit is voordelig voor als je zowel in een stedelijke als een landelijke omgeving woont. Tot en met een bepaalde snelheid rijd je elektrisch. Daarna schakelt je auto automatisch over naar benzine.

Speel je graag op safe?

Wil je graag zeker zijn dat je een goede tweedehands occasie koopt? Ga dan voor de gekende merken zoals BMW, Mercedes en Audi. In het assortiment van deze merken vind je ongetwijfeld wel een wagen die je bekoort.

Ook een Range Rover Evoque tweedehands is een aankoop die je jezelf achteraf niet zal beklagen en waar je lang van kan genieten.