Veel mensen handelen of beleggen erin: crypto valuta, ofwel cryptocurrency. Het zijn digitale muntheenheden waar bijvoorbeeld ondernemingen veel gebruik van maken om producten te kopen, maar je kunt er ook in investeren. Op dit moment zijn er veel mensen die bang zijn voor een Great Reset, waarbij ons huidige geldsysteem zoals we dat nu kennen mogelijk vervalt. Er zijn diverse middelen die ons, indien dit gebeurt, zouden kunnen redden zoals de cryptovaluta. Met name bedrijven vinden het daarom een goed idee om hierin te beleggen. We zien nu al om ons heen dat we op weg zijn naar een digitale samenleving: computers, tablets en smartphones zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven, in fabrieken gebeurt het grootste deel al jaren machinaal en de QR-code moet je inmiddels in vrijwel alle cafés en restaurants gebruiken om binnen te komen. Ook de digitale munteenheden winnen enorm aan populariteit. Is het een goed idee om hierin te handelen?

Speculeren op Ripple en Cardano koers middels hefboom

Je kunt bijvoorbeeld gaan handelen in Ripple (sinds 2012) en Cardano (sinds 2017). Heb je een grote financiële instelling, dan is de Ripple voor jou nuttig. Als consument kun je er geen alledaagse online transacties mee doen, maar je kunt er wel in handelen. Online kun je zien hoe de Ripple koers wisselt. Je kunt een rekening openen bij een CFD broker en speculeren op eventuele stijgingen of dalingen van de Ripple koers; middels een hefboom wordt jouw inzet of verlies vervolgens versterkt. Oefen eerst een poosje met een demorekening zodat je er vaardig in wordt.

Cardano is veilig dankzij Dapps

Cardano werkt ook middels het hefboomprincipe en is een open source blockchain. Als consument, bedrijf maar ook als overheid kun je er gebruik van maken om digitaal geld mee te verzenden of te ontvangen én er winst mee te maken. Er wordt hierbij gebruikt gemaakt van Dapps. Dit houdt in dat er geen centrale server is; een voordeel is dat derden het systeem niet zomaar kunnen boycotten. Cardano kopen is volgens velen veilig, omdat elk product en functie die Cardano uitbrengt eerst uitgebreid getest wordt. Tevens kan Cardano wel 257 transacties per seconde verwerken (en Bitcoin maar 5) dus daarmee is het supersnel. De Cardano koers kun je online of op Teletekst checken. Bij zowel speculeren op de Ripple koers als op de Cardano koers is voorzichtigheid geboden, want je kunt veel geld kwijt raken door het hefboomprincipe. Uiteindelijk ligt de beslissing natuurlijk bij jezelf om je wel of geen gebruik wilt maken van crypto valuta als bedrijf, ondernemer of particulier. Gebruik altijd je gezonde verstand!