We dagen je uit om samen met je kroost het onderste uit de kan te halen om zo creatief mogelijk uit de hoek te komen. Heb je je creativiteit gevonden? Toon deze dan ook aan de buitenwereld.  

Als gezin bestaan er ontelbaar veel mogelijkheden om creatief uit de hoek te komen. In deze blog zetten we jou en je kroost op de goede weg naar een creatieve invulling van jullie tijd en ruimte. 

Versier je woning en tuin

Regent het pijpenstelen buiten en wil je graag een knusse namiddag hebben met hele gezin? Dan is het altijd super leuk om te knutselen. Maak van allerlei afval dat jullie hebben verzameld leuke versieringen voor in jullie tuin en woning. Denk aan plastieken flessen of glazen confituurpotten.

Je hoeft uiteraard niet alleen te knutselen met afval. Het is ook altijd leuk om bestaande elementen in je interieur in een nieuw jasje te steken. Denk bijvoorbeeld aan het versieren van bloempotten of een leuke slinger voor boven de eettafel. 

Met het versieren van je tuin laat je pas echt zien aan de buitenwereld hoe creatief jij en je gezin zijn. Denk aan lichtgevende sterren, slingers, gegraveerde pompoenen of papieren kerstballen. 

Gekke familiefoto’s

Als een echte gekke en creatieve familie is het belangrijk om elk jaar leuke foto’s te nemen. Van gekke kerstruien foto’s voor op kerstkaartjes tot foto’s met het hele gezin in onesies.

Deze foto’s en nieuwjaarskaarten bezorgen jou en je gezin herinneringen voor het leven. Het zijn zo van die foto’s die je jaarlijks een keertje bovenhaalt om herinneringen mee op te halen.   

Laat verjaardagen van vrienden en familie niet onopgemerkt voorbij gaan

Wees creatief bij het vieren van verjaardagen van familie en vrienden en stap een keertje af van de standaard cadeaus die je koopt in de winkel. 

Durf een keertje out of the box te denken en je creativiteit de vrije loop te laten. Maak je eigen verjaardagskaarten of maak zelf je eigen cadeau.  

Zo kan je bijvoorbeeld met het hele gezin samen iets maken in de keuken. Een doos vol met zoetigheden is een cadeau dat iedereen wel zou willen ontvangen. Zeker als ze met liefde gemaakt zijn 😉 

Maak een kamp in je tuin

Er zijn niet veel dingen leuker dan het bouwen van kampen en ravotten in de tuin voor een kind. Zo kan je een hele dag de tuin op stelten zetten door samen een prachtig kamp te bouwen. Werk als gezin samen om het grootste en machtigste kamp te maken!