Het meest belangrijke accessoire dat bij elke outfit gedragen kan worden is in mijn ogen toch wel echt de pet. Vooral voor heren. Een pet beschermt niet alleen tegen de zon of regen, maar houdt ook de haren goed in model wanneer er veel wind staat. Vaak zie je ook dat een pet veel op het strand gedragen wordt. Het heeft dan namelijk twee functies. Het beschermt de ogen en het gezicht van de felle zon. Ten tweede zorgt er ook nog eens voor dat alle haren niet steeds voor het gezicht waaien. Naar mijn inzicht een ideaal en praktisch accessoire. Naast dat het een goede praktische functie vervult, vind ik het ook een onderdeel van de outfit. Het maakt een outfit stoerder of juist nog interessanter en stijlvoller.

Opvallende kleuren en materialen

 Bijvoorbeeld een Dsquared pet. Het merk Dsquared staat erom bekend dat ze veel opvallende kleuren, materialen en prints gebruiken in hun ontwerpen. Dit zie je vaak op truien en jassen. Maar deze felle kleuren en prints komen ook terug in de Dsquared petten. Omdat ze dit soort opvallende materialen, kleuren en prints gebruiken valt de pet heel erg op. Dit maakt de outfit dan een stuk interessanter en er zullen gegarandeerd vragen komen waar die gave pet gekocht is. Met een pet straal je namelijk direct iets uit, in dit geval iets stoers. Een andere pet die niet meer uit het straatbeeld weg te slaan is zijn de petten van New Era. De meeste moderne mannen of studenten hebben in hun garderobe wel zo een pet. In tegenstelling tot de Dsquared pet is de New York Yankees pet een wat meer doorsnede pet. Wanneer men zich een pet voorstelt in het hoofd, dan komt al gauw deze pet naar boven. 

Sportieve petten

De pet wordt ook wel geassocieerd met een sportieve outfit. Het merk New Era staat namelijk bekend om de banden met de NFL uit Amerika. De sportieve petten zijn in verschillende soorten en maten te koop. Een veel voorkomende is de adjustable cap, dit is een pet met aan de achterkant een strip waar de maat kan worden versteld. Bij New Era hebben ze ook verschillende logo’s op de voorkant van de pet staan. Zo is een van de populaire de hierboven genoemde New York Yankees pet. Deze hebben een wit logo met een grote N en een Y door elkaar heen geborduurd. Dit is het logo van de bekende Amerikaanse honkbalclub. Dit is ook een van de grote redenen dat deze pet vaak wordt geassocieerd met sportiviteit. Kortom een pet kan de outfit op meerdere manieren echt goed afmaken en is daarom een heel belangrijk accessoire.