De Duitse merken, Audi, BMW en Volkswagen staan al enkele jaren in de top 5 van populairste wagens. In België doen deze luxe merken het vaak erg goed door het aantal bedrijfswagens en lease auto’s die worden aangekocht. Want op Audi kan je rekenen voor luxe, een stijlvolle inrichting en een uitstekend rijcomfort. Maar welke modellen deden het in 2021 het beste en waarom?

Audi E-tron

In 2021 waren elektrische wagens natuurlijk niet weg te denken. De aankomende shift naar volledig elektrisch zit er ook in België aan te komen doordat alle bedrijfswagens vanaf 2026 elektrisch moeten zijn. Een greep uit het aanbod is de Audi E-tron: 100% elektrisch met een stevig vermogen. Ook is de E-tron goed voorzien op vlak van de batterij: je kan er gemiddeld zo’n 350 kilometer rijden, en de batterij is in 30 minuten 80% opgeladen bij een high-power oplaadpunt. Als dat nog niet goed genoeg is, is er nog keuze genoeg aan uitvoeringen: zo heb je de Audi Q4 E-tron, de E-tron sportback en de E-tron GT quattro. De Audi Q4 E-tron heeft een accupakket van 77 kWh waar je toch 400 kilometer mee kan rijden. De iets mindere 204 pk zorgt toch voor een gevoel van snelheid en wendbaarheid. Is volledig elektrisch de toekomst? De E-tron bewijst alleszins dat het kan. Let wel op het prijskaartje: je bent zeker 60.000 euro kwijt aan een nieuwe Audi E-tron.

Audi Q2

De Audi Q2 heeft in 2020 een make-over gekregen. Zo heeft hij nieuwe bumpers gekregen en komt hij ook in een speciale Edition One versie. Volledig uitgerust met de nieuwste snufjes zoals Apple Play of Android Auto en een assistentie systeem, is deze SUV een perfecte comfort auto voor elk gezin of bestuurder die van wat meer comfort en luxe houdt.

Audi A1 Sportback

Al enkele jaren verschenen, in 2012 namelijk, maar nog steeds een erg populaire keuze bij veel mensen. Zo is het de vijfdeurs versie van de Audi A1 en is het iets breder, maar nog steeds even sportief en compact. Perfect dus voor stadsmensen, jonge koppels of als starter bedrijfswagen. En het prijskaartje reflecteert dit ook. Vanaf 28.000 kan je een Audi A1 aankopen.

Ook geïnteresseerd in een Audi? Ga dan eens langs bij je dichtste Audi dealer voor een proefrit. In Vlaanderen vind je een Audi garage in elke provincie: zo is er ook een Audi dealer in Limburg waar je langs kan gaan.