Ben je op zoek naar nieuwe loopschoenen? Dan kun je natuurlijk eerst alle merken naast elkaar leggen en met elkaar vergelijken. De kans is groot dat je dan uitkomt bij Asics, want dit merk maakt niet alleen hele stijlvolle, maar ook kwalitatief goede loopschoenen. Asics schoenen staan bekend om het hoge loopcomfort, waardoor je super lekker hardloopt, zonder vermoeide voeten te krijgen. Veel mensen onderschatten het belang van goede loopschoenen, en als ze eenmaal een model van Asics hebben geprobeerd willen ze nooit meer anders.

Welke soorten loopschoenen heeft Asics?

Asics heeft allerlei verschillende modellen, maar de twee die het meest populair zijn als loopschoenen zijn de Asics gel Kayano en de Asics Gel Nimbus. Qua uiterlijk lijken deze twee behoorlijk op elkaar, maar het verschil zit hem in de  hak. De Asics Gel Kayano heeft een net iets dikkere hak, waardoor je iets hoger loopt. Het verschil is niet zo groot, maar veel lopers merken echt het verschil. Qua uiterlijk zijn er weinig verschillen op te merken. Beide modellen zijn verkrijgbaar in ontzettend veel kleuren. Wat opvalt is dat Asics weinig schoenen heeft waarbij ze meerdere kleuren tegelijk gebruiken. Het zijn daardoor wat minder opvallende schoenen, of je nu voor de Asics Gel Kayano of de Asics Gel Nimbus gaat.

Wat betaal je voor Asics loopschoenen?

Doordat de loopschoenen van dit merk tot de absolute top onder de hardloopschoenen behoren, hoort daar ook een wat hoger prijskaartje bij. Asics loopschoenen koop je vanaf ongeveer 100 euro, maar ze hebben ook genoeg modellen die bijna het dubbele kosten. Uiteraard geldt voor de duurdere modellen dat de gebruikte materialen nóg beter zijn, of het design simpelweg wat verder doordacht is.

Waarom kiezen voor Asics loopschoenen?

Elke professionele hardloper kan beamen dat de schoen voor een groot deel bepaalt hoe prettig je loopt en hoe lang je het volhoudt. De demping van de schoen is ontzettend belangrijk, en de schoen moet een uitstekende pasvorm hebben. De schoenen van Asics voldoen daar op beide vlakken aan, en zijn bovendien gemaakt van een zeer ademend materiaal. Door de ergonomische pasvorm en voorgevormde zool loop je bijna op wolken, en kun je met gemak die marathon aan. Loop je gewoon voor je plezier, of om een extra kilootje kwijt te raken? Ook dan is een goede loopschoen belangrijk, al is het maar om klachten aan je voetzolen, hakken en kuiten te vermijden. Met schoenen van Asics maak je een bewuste keuze, waar je bovendien jarenlang plezier van zult hebben.