Heb je onlangs een prachtig schilderij gekocht? Dan wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk aan de muur hangen in jouw woning. In sommige gevallen is het een vreemd gezicht wanneer je een schilderij zonder kader aan een muur hangt. Het vinden van het juiste kader is echter geen gemakkelijk opgave. Ben je ook al lange tijd aan het zoeken naar een kader dat zowel om jouw schilderij als bij de rest van het interieur past? Dan kan het behoorlijk frustrerend zijn wanneer je telkens niets vindt. Om verdere frustraties te voorkomen, helpen wij jou hier om het juiste kader voor jouw schilderij te vinden.

Meet de afmetingen op

Dit lijkt op het intrappen van een openstaande deur, maar toch is dit een belangrijk tip om het juiste kader voor jouw schilderij te vinden. Er zijn namelijk geregeld mensen die een kader kopen in de veronderstelling dat hun schilderij hier met gemak in past. Bij terugkomst blijkt toch dat het kader te groot of te klein is voor het schilderij. Meet de afmetingen van het schilderij dan ook altijd nauwkeurig op voordat je op zoek gaat naar kaders. Dit helpt je bovendien te filteren in het grote aanbod. Je kunt namelijk bepaalde afmetingen selecteren wanneer je online naar kaders zoekt. Hierdoor krijg je enkel de kaders te zien die voldoen aan de afmetingen die je wenst. De kans dat je het juiste kader voor jouw schilderij vindt, wordt zodoende een stuk groter.


Past de kader bij de rest van het interieur?

Heb je een kader gevonden dat voldoet aan de afmetingen van jouw schilderij? Dan ben je mogelijk geneigd om deze maar direct te kopen, zeker wanneer je al lange tijd op zoek bent naar het juiste kader. Laat je echter niet leiden door de frustratie. Een kader moet immers niet alleen de juiste afmetingen hebben, maar ook nog eens passen bij de rest van het interieur. Voert staal de boventoon in jouw woning? Dan doet het afbreuk aan jouw interieur wanneer je voor een houten kader kiest. Een stalen kader sluit namelijk aan bij de rest van de inrichting, waardoor er een mooi geheel ontstaat.


Laat een kader maken

Het kan betrekkelijk lastig zijn om het juiste kader voor jouw schilderij te vinden in een winkel en op het internet. Dit is vooral het geval wanneer het een schilderij betreft met bijzondere afmetingen. Zoek je al lange tijd zonder succes? Overweeg dan een kader op maat te laten maken. Je betaalt in dat geval wel wat meer voor een kader, maar je brengt de ellenlange zoektocht op deze manier in één klap tot een einde. Bovendien ben je verzekerd van het juiste kader voor jouw schilderij. Het kader voldoet aan de gewenste afmetingen en daarnaast kies je ook zelf het materiaal van het kader uit. Op deze manier weet je zeker dat je het best mogelijke kader voor jouw schilderij krijgt.