Nu het lentezonnetje lekker schijnt, zie je ze steeds vaker in het straatbeeld: zonnebrillen. Met name wanneer we getrakteerd worden op zonnig weer, dragen we ze graag. Toch blijkt uit onderzoek dat lang niet iedereen een zonnebril draagt wanneer de zon schijnt. Het belang van een zonnebril wordt namelijk vaak onderschat. Wist jij bijvoorbeeld dat mensen de veel tijd in de zon hebben doorgebracht, gemiddeld tien jaar eerder staar krijgen? Dergelijke beschadigingen aan je ogen ontstaan door de ultraviolet straling van de zon. De oplossing? Je raadt het al: een zonnebril! Deze filtert de straling en beschermt dus je ogen. En als je dan toch een zonnebril moet dragen, kun je er net zo goed ook hip bijlopen met een zonnebril die on trend is. Hieronder lees je alles over dé trends op het gebied van dames zonnebrillen.

Trend 1: De cat eye zonnebril

Ook in 2021 vinden we onze inspiratie weer in de jaren ’60. Zo is ook dit jaar de cat eye zonnebril weer een hele grote trend op het gebied van dames zonnebrillen. Dit type zonnebril is al jarenlang aan het terugkomen, met name onder de vintage lovers. Deze zonnebril biedt voor ieder wat wils. Zo kun je kiezen voor een smal of breed montuur, net waar jouw voorkeur naar uit gaat. Ga je voor felle kleuren? Een leuk dierenprintje? Of een geheel zwart montuur? Er is ontzettend veel keuze, waardoor er altijd wel een cat eye zonnebril voor jou is. Bijkomend voordeel van deze zonnebril is dat deze dankzij de grote glazen de gevoelige huid rondom de ogen ook beschermt. Bovendien is de bril ideaal voor dames met een langwerpig of ovaal gezicht, aangezien de cat eyes je gezicht iets breder doen lijken.

Trend 2: De oversized zonnebril

Een tweede trend waar je dit jaar simpelweg niet omheen kunt, is de oversized zonnebril. De naam zegt het eigenlijk al, het gaat hierbij om een zonnebril met maatje XXL. Oversized vierkante glazen en monturen, die geliefd worden door beroemdheden als Kim Kardashian. Ze stralen dan ook een bepaalde lifestyle en status uit. Deze zonnebrillen zijn in vele kleuren verkrijgbaar maar dit seizoen draait het vooral om levendige en robuuste kleuren. Heb je een klein hoofd? Dan kun je deze trend wellicht beter aan je voorbij laten gaan en kiezen voor een kleiner montuur.

Trend 3: De zonnebril met transparant frame

Tot slot is er nog een nieuwkomer in de zonnebrillen wereld, namelijk de zonnebril met transparant frame. Deze trend is al enkele jaren aan het opkomen, maar lijkt nu pas echt door te breken. Deze bril kan zowel door dames als heren gedragen worden. Ook voor dit type zonnebril geldt weer dat deze in veel verschillende uitvoeringen te verkrijgen is. Zo zijn er ook brillen waarbij de doorzichtige rand alsnog een subtiel kleurtje bevat, zoals roze of lichtblauw. Groot voordeel is natuurlijk dat deze zonnebril altijd perfect bij jouw outfit zal passen. Ook leuk om te lezen, de beste haarverzorgingsproducten voor vrouwen.