Tegenwoordig zijn er er ontzettend veel producenten van huidverzorgingsproducten. Het is dan ook begrijpelijk als u door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig zijn er verschillende merken waarvan de kwaliteit gegarandeerd is: Clinique en La Roche Posay bijvoorbeeld. Lees hier meer over de geschiedenis van deze merken en hun producten.

Clinique: vertrouwde kwaliteit en allergeenvrij

Clinique is een gerenommeerd merk in de beauty branche, en deze huidverzorgingsproducten worden dan ook door veel professionals en consumenten gebruikt. Kenmerkend aan hun producten is dat ze geen allergenen bevatten en uitgebreid zijn getest. Dit is al zo sinds hun oprichting in 1968. Daardoor zullen veel mensen met een moeilijke huid de producten van dit merk prettig vinden. Maar ook een gemengde huid zal gebaat zijn bij hun skin care. Al sinds de creatie van het merk werken ze nauw samen met dermatologen en artsen, om zo effectieve producten voor elk huidtype op de markt te brengen. Wist u dat het merk is opgericht door Estée Lauder? Ondanks de Franse naam doet vermoeden, is het echter een Amerikaans bedrijf. Onlangs zijn ze een zakelijke verbintenis aangegaan met Allergan, de bedenker van botox. Deze Medical-lijn is alleen bij medische instellingen verkrijgbaar en biedt een oplossing voor verschillende huidproblematiek.

La Roche Posay

Het zou kunnen dat u nog niet van La Roche Posay heeft gehoord. Toch is dit merk al een gevestigde naam in de beauty business, vooral dankzij de steun van dermatologen. La Roche Posay is een plaats in het westen van Frankrijk, en daar komt dit beauty merk dan ook vandaan. Uniek aan deze producten is dat ze gemaakt worden op basis van bronwater uit de lokale bron. Evenals Clinique worden er dermatologen betrokken bij de creatie van de producten. Ook schrijven dermatologen deze producten geregeld voor bij mensen met een gevoelige huid of andere klachten aan dit grootste orgaan van ons lichaam. Je mag dus wel stellen dat het een zeer betrouwbaar merk is. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over de ingrediënten: zo zijn hun producten vrij van parabenen en parfum. De zeer gevoelige of allergische huid zal geen moeite hebben met de smeersels van dit A-merk. Heb je huidklachten, probeer het dan zeker uit. Het merk heeft een zeer uitgebreid scala aan verzorgingsproducten. Denk aan creme tegen een rode huid, zonnebrand en haarproducten. Deze bevatten bewezen effectieve ingrediënten zoals keratine, voor een mooiere, gezondere en rustigere huid – en haren.