Je vrienden zijn de mensen met wie je kan lachen en huilen, leuke uitstapjes mee kan ondernemen, je op sleeptouw nemen naar de sportschool, je helpen als er bij jou in huis geklust moet worden. Meestal is het zo dat je al deze geweldige dingen niet in één persoon vindt. Daarom is het fijn meerdere vrienden te hebben. Met de een kan je eindeloos filosoferen en de ander is de fijnste reisgenoot. Als je vrienden hebt, weet je ook dat het ook weleens niet zo soepel kan gaan in de vriendschap. Er gebeurt iets vervelends tussen jullie of je hebt een felle discussie. Dat kunnen lastige situaties zijn en ik ben niet per se de beste raadgever in hoe daarmee om te gaan, want ik kom daar ook niet altijd uit. Wel kan ik zeggen dat de vrienden met wie je wel uit deze situaties komt, de fijnste vrienden zijn.

Goede en slechte tijden

Aan de andere kant is het ook weer zo dat in het geval een vriendschap eindigt, om wat voor reden ook en op welke manier dan ook, dit niet betekent dat het geen waardevolle vriendschap is geweest. Mijn moeder zei het eens heel treffend: ‘Sommige mensen zijn maar een korte periode in je leven bij je en anderen langer, maar dit betekent niet dat de ene vriendschap meer waard is dan het ander. Het is gewoon een andere soort vriendschap. Bovendien is het heel natuurlijk dat je je niet steeds op dezelfde manier ontwikkelt als je vrienden en daardoor soms uit elkaar kan groeien.’ Die wijsheid heb je soms nodig om het einde van een bepaalde band met iemand te kunnen verwerken. Vrienden zijn heel belangrijk in moeilijke tijden, maar ook heel belangrijk voor alle andere tijden. Samen maak je van alles mee, steun je elkaar en hebt zo veel mogelijk lol.

Sportvriend

Een van mijn beste vrienden is Sjoerd. Hij is super sportief en ik niet zo. Maar door hem raak ik altijd wel geïnspireerd om ook weer eens naar de sportschool te gaan. We zijn ook een keer met een paar vrienden gaan skiën. En hoewel ik het veel minder goed kon dan hij, was hij degene die bij me bleef en me hielp die bergen af te komen. Al hou ik niet zo van sporten, sportkijken is dan weer een heel ander verhaal. Sjoerd heeft uiteraard zo’n uitgebreid tv-pakket waardoor hij allerlei sportwedstrijden kan zien. Hij kon via internetvergelijken.nl een goede deal krijgen en die kans heeft hij meteen gepakt. Hij geniet er volop van. Dus als er een belangrijke of bijzondere sportwedstrijd te zien is, ga ik altijd naar hem toe en profiteer ik mee van zijn uitgebreide pakket voor internet en tv. De afspraak is wel tijdens de wedstrijden niet te veel te praten, want Sjoerd wil graag geconcentreerd kunnen kijken. Daarna drinken we altijd een biertje samen. Een echte topper is hij.

Leave a Reply