Veel bedrijven maken dagelijks gebruik van graafmachines. Ze zijn er in alle soorten en maten. Van héél klein tot heel groot. Het is maar net waar je een graafmachine voor nodig hebt. Moeten er geulen gegraven worden om de nieuwe kabels of de riolering in te kunnen leggen? Dan heb je een flinke graafmachine nodig. Moet er even een geultje gegraven worden zodat er in een schuur bij een woonhuis licht kan worden aangebracht? Dan heb je aan een kleine graafmachine genoeg. Graafmachines zijn echter niet goedkoop. Je koopt er niet zomaar even eentje. Voor je tot de koop overgaat, heb je er waarschijnlijk al slapeloze nachten van gehad. Want het is een flinke uitgave. Als je de ziet als investering, dan scheelt dat waarschijnlijk in de stress.

Graafmachines op wielen of op rupsbanden?

Moet je ermee over de weg? Dan zijn graafmachines op wielen echt iets voor jouw bedrijf. Je hoeft dan geen apart transport te regelen om een graafmachine met rupsbanden te kunnen vervoeren. Zo’n dieplader kun je natuurlijk huren voor een dagje om van de ene naar de andere klus te gaan, maar werk je in de buurt? Dan kun je met een graafmachine op wielen gewoon iedere avond terug naar het bedrijf rijden.

Wanneer kies je een graafmachine op rupsbanden?

Rupsbanden zijn heel handig wanneer je werkt op een drassige ondergrond. Bijvoorbeeld bij het baggeren van sloten of kanalen. Graafmachines op rupsbanden kunnen ook op een platte schuit geplaatst worden om zo de vaarweg weer veilig te maken. Natuurlijk let je dan goed op de balans. Een graafmachine op rupsbanden is ook ideaal bij sloopwerkzaamheden. Er komt dan vaak glas of scherp metaal vrij en dat kan een graafmachine op wielen flink beschadigen. Rupsbanden zullen niet lek raken, dat is pas een voordeel!

Een graafmachine aanschaffen, dat doe je niet zomaar

Je wikt en weegt. Je vraagt online informatie aan en je laat je eens goed informeren tijdens een afspraak bij een bedrijf dat graafmachines verkoopt. Maar bepaal voor jezelf ook even of het écht nodig is dat je een compleet nieuw exemplaar aanschaft. Het kan zomaar zijn dat een tweedehands graafmachine precies voldoet aan al jouw wensen en eisen. Een tweedehands graafmachine is (natuurlijk) compleet nagekeken en gereviseerd. De banden zijn op druk, de rupsbanden zijn in perfecte staat en de tanden van de graafbak zijn sterk en scherp. Je hoeft dus niet perse voor een nieuwe te gaan. Kijk gewoon eens online naar de mogelijkheden.