Je kent de uitspraak wel, dat een pak een man maakt. Maar eigenlijk maken de schoenen het pak en die dan weer de man. Dus kort gezegd maken uiteindelijk de schoenen het geheel af. Daarom is het nooit slecht om voor goede schoenen te gaan. En anno 2019 kan je veel kanten op. Zo kan je best een elegante sneaker onder een pak dragen. Maar ga je al classic, kies dan voor een nette schoen.

Met print of toch zonder print.

In de wereld van pakken en nette schoenen heb je veel keus. Heb je een mooi strak pak wat egaal is, dan kan je dit goed combineren met een nette schoen wat bestaat uit een printje. Ga je voor bloemen of een iets rustigere print? De mogelijkheden zijn er dus waarom niet pakken? Bij Floris van Bommel heb je deze keus volop. Wat je de afgelopen tijd ook veel ziet is dierenprint. Ga jij voor de slang, panter of toch het altijd goede krokodillenprintje?

Gaat een printje je net te ver, of zit in jouw nette pak een lichte krijtstreep verwerkt. Dan heb je altijd egale leren nette schoenen die jouw pak outfit geheel afmaken.

Leer, suede of suedine?

Ja er wordt niet alleen nagedacht over de kleur of print maar ook over materiaal. Je hebt elegante leren schoenen, suede chique schoenen maar ook suedine. Er is voldoende keuze en elk materiaal heeft zo zijn voor en nadelen.

Zo is leer makkelijk te behandelen en kan het goed tegen een stootje en water. Suede is daarentegen een erg chique materiaal alleen kan dit minder goed tegen water en een stootje. Suedine is de goedkopere variant van suede en ook deze heeft zijn nadelen. Maar zolang jij het materiaal goed verzorgd, kunnen die nadelen niet de grootste zorg zijn.

Waar je bij elk materiaal goed rekening moet houden is dat je ze wel moet uitlopen. Het materiaal moet naar je voet vormen, dus het kan zijn dat het in het begin wat stug aanvoelt. Maar in de loop van de tijd wordt dit soepeler. Doet de schoen gelijk pijn bij het passen? Dan overweeg een grotere maat of een ander model. Het komt weleens voor dat een schoen gewoon simpelweg niet gemaakt is voor je. Dat overkomt de beste.

Voor advies en wat hulp, kan je altijd terecht in een winkel. Het personeel kan je ideaal helpen bij het vinden van de ideale schoen voor onder jouw pak.

Leave a Reply