Een belangrijk onderdeel binnen een online marketing strategie is de linkbuilding. Dit omdat zoekmachines voor een groot gedeelte kijken naar de kwaliteit van de backlinks bij het samenstellen van de ranking. Om dus vindbaar te worden in Google, is het van groot belang dat je op het gebied van linkbuilding actief bent. Je kunt er hierbij voor kiezen om hier zelf mee aan de weer te gaan, maar ook om dit uit te besteden. Steeds meer bedrijven kiezen voor de tweede optie, maar waarom?

Linkbuilding uitbesteden bespaart je veel tijd

Laten we allereerst nogmaals benadrukken dat een goede linkbuilding onmisbaar is bij een online marketing strategie. De voornaamste reden waarom je er beter voor kunt kiezen om linkbuilding uit te besteden, is omdat het zonder een goed netwerk erg lastig is om hier goede resultaten mee te behalen. Daarnaast is het als losstaand bedrijf ook duurder om een artikel te plaatsen op een relevante website. Dit zorgt ervoor dat je uiteindelijk alsnog geld kwijt bent, maar daarbij ook heel veel tijd.

Een online marketing bureau weet wat ze doen

Linkbuilding uitbesteden is vanwege diverse redenen een slimme zet. Een andere reden die je zeker mee moet nemen in de overweging is dat een SEO bureau weet wat ze doen. De meeste SEO bureaus hebben al jaren ervaring en ook scholing gehad over het vakgebied. Hierdoor staan ze voor de start al meerdere stappen voor op bedrijven die hier zonder ervaring aan beginnen. 

Het uiteindelijke resultaat van een goede linkbuilding

Als je het juiste SEO bureau inschakelt voor het verkrijgen van sterke backlinks, zal je na verloop van tijd aanzienlijk meer bezoekers krijgen. Houd er wel rekening mee dat hier normaliter weken tot maanden overheen gaan voordat je het resultaat ziet van de linkbuilding. Daarnaast is het ook belangrijk dat je de linkbuilding van diverse pagina’s goed onderhoudt. Echter, wanneer je dit op de juiste manier aanpakt, kun je een groot gedeelte van de markt waarin je actief bent, voor je winnen.

Hoe vind je een goed SEO bureau?

Om het juiste SEO bureau te vinden om mee samen te werken, is het belangrijk dat je goed kijkt naar de ervaringen van anderen. Kijk naar de projecten waaraan een SEO bureau heeft meegewerkt en plan vervolgens meerdere gesprekken in met verschillende bedrijven. Bepaal aan de hand van deze gesprekken welk bureau het beste bij jou aansluit.