De meeste mannen willen wel beweren dat ze flink technisch zijn. Als er thuis iets kapot gaat of er iets veranderd moet worden staat meneer Alfa op en zegt hij dat hij het wel gaat regelen. Logisch, je wilt laten zien dat je nuttig kan zijn en het kan ‘fixen’ zonder een dure professional in te huren. En dat klopt, soms. Niet elke man is gezegend met het technische gen en daar hoef je je ook zeker niet voor te schamen. Iedereen heeft ze eigen kwaliteiten. Sommige klusjes zijn te doen, echter zijn er ook klusjes die iets meer vaardigheden eisen en waarbij het inhuren van een echte klusjesman geen slecht idee is. In deze blog bespreek ik een aantal klusjes waarbij overwogen moet worden om een professional in te huren.

Plafond stucen

Stucen is een van die dingen die je echt door een professional moet laten doen, namelijk door de stukadoor. Stucwerk is namelijk de basis van je woning en je kijkt hier wel elke dag tegen aan. Zodoende is het belangrijk dat het goed gedaan wordt. Daarnaast kan een stucadoor verschillende soorten stucwerk uitvoeren. Zo kan hij een mooie sierpleister aanbrengen of juist een glad plafond.

Het verlagen of verhogen van een plafond

Als je een plafond wilt verlagen voor de uitstraling van de ruimte of je wilt een dakkapel plaatsen om juist meer ruimte te creëren, kan je het beste een professional inhuren. Het is namelijk van belang dat deze constructies sterk en rechts zijn. Daarnaast moet er bij dit soort werk vaak op ladders gewerkt worden. Op een ladder staan, lijkt niet zo moeilijk. Echter is een groot percentages van de incidenten die na klussen naar de EHBO moeten aan ladders gerelateerd. Je kan je immers flink bezeren als je op hoogte werkt en dan tot val komt.

Extra stop in de meterkast plaatsen

Als het gaat op elektrische klusjes, moet je erg voorzichtig zijn. In zulke gevallen is het vaak een goed idee om een professional in te huren die hiervoor is opgeleid.

Giftige stoffen

Over het algemeen is bekend dat asbest schadelijk is en door professionals aangepakt moet worden. Echter zijn er meer stoffen die giftige eigenschappen bevatten en zodoende door professionals moeten worden verwijderd. Een voorbeeld hiervan is verf met lood erin. Informeer dus goed voordat je een klus begint met wat voor stoffen je in aanraking kan komen en bescherm jezelf hiertegen.

Leave a Reply