Reis belangrijker dan de bestemming

Vele van onze vakanties gaan naar een specifieke plek. We hebben een resort of mooie strandcamping in gedachten. Of we willen de alpen in, of een van de Europese steden bekijken. We pakken de auto in en scheuren naar de bestemming, of we kopen een vliegticket, ver van tevoren want dat is goedkoper en we zijn natuurlijk Nederlands. Maar waarom niet op een andere manier reizen? Is er niet een spreekwoord dat stelt dat het niet gaat om de bestemming maar om de reis? Een van de mooiste reizen die je kunt maken is een roadtrip. Toen ik jonger was ben ik met Interrail door Europa gereisd. Maar treinreizen is zwaar en de trip was vooral op de grote steden gefocust. Wat als je de bergen in wilt of kleine afgelegen plekjes wilt bezoeken. In dit artikel bespreek ik de beste tips om een roadtrip door Europa te maken.

Vervoer kiezen

De eerste keuze is natuurlijk het vervoer. Ik heb met de trein al besproken maar de echte keuze die je moet maken is met de motor of met een auto. Wanneer je geen motorrijdt, of de enige reisgenoot bent die met een motor rijdt en niet alleen wilt gaan is de keuze duidelijk een auto. Desondanks is motorrijden een van de mooiste manieren om door Europa te reizen, je voelt je dichter bij de weg en het landschap bijvoorbeeld dan in een auto. Hoe je ook gaat zorg dat je goed voorbereid weg gaat.

Goed op pad

Sluit de juiste verzekeringen af en kies de beste zodat je roadtrip goed verzekerd is. Ga een autoverzekering vergelijken of ga een motorverzekering vergelijken. Vergeet ook niet je paspoort want ook al kun je door Europa vrij reizen het is desondanks toch nodig je te kunnen legitimeren. Een goede roadtrip kan natuurlijk niet zonder een goede soundtrack. Ga daarom goed voorbereid op reis met alle muziek die je op de weg wilt luisteren. Een van de betere voordelen aan de Europese Unie is dat je tegenwoordig je geen zorgen meer hoeft te maken over bereikbaar zijn.

Je telefoonabonnement zal in bijna alle Europese landen op dezelfde manier blijven werken. Hier hoef je je dus geen zorgen om te maken. Een andere goede tip is om niet te snel te rijden. Wanneer je naar een specifieke vakantielocatie gaat is het misschien logisch om flink door te rijden en er zo sneller te zijn maar het hele idee van een roadtrip is om van de reis zelf te genieten.

Leave a Reply