Het is inmiddels alweer herfst en de grijze en sombere winter ligt alweer op de loer. Omdat het weer slechter en kouder wordt kom je waarschijnlijk veel minder in de tuin of op je balkon. Maar dat is geen reden om deze  helemaal te verwaarlozen! Je kijkt vanuit je huis namelijk nog steeds uit op je tuin en daarnaast kan het heerlijk zijn om, als het zonnetje dan een keer tevoorschijn komt, even een frisse neus te halen met een kop warme koffie of chocomel. Een goede reden dus om je tuin vrolijk te houden! Wil je weten hoe je dit het beste kunt doen? Lees dan nu mijn blog. 

Bloemen alleen in de zomer? 

Allereerst denken veel mensen dat bloemen alleen iets zijn voor in de lente of zomer. En dat in de winter bloemen toch maar dood gaan en verwelken. Maar dat is echt onzin! Ook in de winter kunnen bepaalde soorten bloemen hartstikke goed bloeien. Dit is wel vaak ‘mits het niet vriest’, maar dat doet het toch niet zo veel meer in de Nederlandse winter. Een goede reden dus om je tuin vrolijk te houden met een paar mooie bloembakken met winterse bloemen erin. Bij Hillhout kan je bijvoorbeeld prachtige plantenbak hout kopen. De houten details ogen heel knus en de bloemen geven daar een extra vrolijke en kleurrijke ‘touch’ aan! 

Prachtige kleuren 

Daarnaast kan je je tuin heel vrolijk houden door nog meer kleur erin aan te brengen. Dit kan allereerst door bijvoorbeeld verschillende kleuren groen. Planten, struiken en boompjes heb je namelijk in allerlei kleuren groen en hierdoor krijg je een prachtig kleurenpalet in je tuin. Daarnaast kan je natuurlijk ook een bankje in je tuin een kleurtje schilderen of het hout een warm lakje geven. Dit hoeven natuurlijk geen felle kleuren te zijn. Want geloof mij, als je in je tuin zit met een kop koffie en geniet van alle verschillende tinten groen en bruin word je ook al automatisch vrolijk! 

Winter essentials 

Tot slot kan je de perfecte winter essentials aanschaffen voor je tuin die zorgen voor extra gezelligheid. Zelf moet ik altijd gelijk denken aan lampjes of lantaarns. Deze kan je ‘s avonds als je op de bank zit lekker aanzetten zodat je er vanuit het raam van kan genieten. Deze knusse sfeer werkt dan door naar binnen. Daarnaast kan je ook denken aan een goede vuurkorf of dekentjes en kussentjes voor buiten (wel binnen opbergen natuurlijk). Want met een goede deken, een kruik op schoot, een goede trui en wat kaarsen kan je prima buiten zitten op een koele herfstdag. Dit kan juist zorgen voor extra gezelligheid omdat je door de kou lekker tegen elkaar aankruipt!