Verlovingsringen zijn er tegenwoordig in allerlei verschillende soorten en maten. Dit maakt het er niet makkelijker op om een geschikte ring te vinden. Omdat een huwelijksaanzoek een speciale aangelegenheid is, wil je dit kracht bijzetten met de perfecte verlovingsring. Het vinden van de perfecte ring is helaas makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig is het niet onmogelijk. Vind jij het lastig om de juiste ring te vinden? Wij helpen jouw hier graag een handje bij. Hieronder zetten wij een aantal aandachtspunten op een rijtje die jou helpen om de perfecte verlovingsring te vinden.

Weet welke maat ring je moet hebben

Wie denkt dat iedere verlovingsring even groot is, heeft het mis. De vingers van ieder mens verschillen namelijk, niet alleen in lengte maar ook in dikte. Zoek je een verlovingsring voor een man? Dan moet je een groter ring hebben dan wanneer het een verlovingsring voor een vrouw betreft. Mannen hebben over het algemeen namelijk dikkere vingers dan vrouwen. Om te voorkomen dat de ring te groot of te klein is, moet je jouw ringmaat weten.

De ringmaat kun je op verschillende manieren achterhalen. Heb jij verschillende ringen? Meet de binnenmaat van de ringen dan eens op. Doe dit zeer nauwkeurig, zodat je precies weet hoeveel millimeter de ring in doorsnee is. Bang om de fout in te gaan met meten? Neem de ring dan een keer mee naar een juwelier. Indien het een ring betreft die je recent nog gedragen hebt, weet je zeker dat je een verlovingsring in de goede maat kiest.

Uiterlijke kenmerken

Een ring om een vinger valt vaak op. Wil je dat jouw ring in het oog springt? Denk dan goed na over de uiterlijke kenmerken van de verlovingsring. Begin allereerst met de kleur. Weet je niet welke kleur jouw verlovingsring moet hebben? Richt je dan eens tot jouw eigen sieradenbakje. Hierin overheerst vast en zeker een kleur. Kies in dat geval een verlovingsring in dezelfde kleur. Kennelijk vind je de betreffende kleur mooi en bovendien matcht de ring dan goed met andere sieraden.

Richt je niet alleen tot de kleur, maar ook tot de steen in de ring. De meeste verlovingsringen bevatten namelijk een diamant of een edelsteen. Diamant staat voor eeuwige trouw, waardoor veel mensen voor een verlovingsring met diamant kiezen. Vind jij een ring met edelsteen mooier? Richt je dan tot de ringen met een edelsteen. Ook hier zijn tegenwoordig genoeg verlovingsringen van te vinden.

Schakel hulp in

Het vinden van de perfecte verlovingsring is geen gemakkelijke opgave. Ben je al lange tijd aan het zoeken, maar kom je er gewoonweg niet uit? Kies er dan voor om hulp in te schakelen. Je kunt te rade gaan bij jou familie en/of vrienden, maar je kunt ook eens een juwelier bezoeken. Medewerkers van een juwelier hebben veel kennis van verlovingsringen. Hierdoor zijn zij in staat om jou aan de perfecte verlovingsring te helpen.