Een klein kantoor hoeft geen probleem te zijn, zolang de inrichting maar goed is. Een goede inrichting geeft meer ruimte aan een kantoor. Gebruik vooral geen kasten, deze nemen te veel ruimte in. Vergeet de vergadertafel en wat kan je nog meer doen in een klein kantoor? Dat lees je in dit artikel. Heb je al nagedacht over een vloer? Een gietvloer is geschikt voor je kleine kantoor.

Speel met de ruimte in je kleine kantoor

Het inrichten van een kantoor kan ingewikkeld zijn. Of je nu een groot kantoor, een kleine kantoorunit of meerdere kleine kantoren in een business center huurt; het blijft een lastige klus deze in te richten. Vragen die jij je eventueel kunt afvragen zijn: waar zet je je bureau neer? Of waar zet je de kast neer die je echt nodig hebt? Bij een klein kantoor kan dit soort vragen een probleem zijn. Je wilt natuurlijk nog wel genoeg bewegingsruimte hebben. Er zijn verschillende manieren om je kantoorruimte zo optimaal mogelijk in te richten. Dit kan met verschillende soorten kantoormeubilair of probeer eens te werken met kleuren en licht. Je kan er veel kanten mee op.

Meer ruimte creëren met daglicht

Gebruik jij daglicht op een goede manier? Creativiteit wordt beperkt als er niet genoeg daglicht naar binnen komt in de kantoorruimte of de ruimte waar je werkt. Door een tekort aan daglicht word je sneller vermoeid, waardoor je concentratie afneemt. Door veel gebruik te maken van daglicht creëer je optisch meer ruimte in je kantoor en ben je fitter! Dat klinkt goed toch? Het is belangrijk als je kleine ramen hebt, om hier geen planten neer te zetten of raamdecoratie voor te hangen. Als je namelijk wat voor het raam plaatst neemt dit je daglicht alleen maar weg. Plaats je bureau zo in je kantoor dat het gericht is naar buiten of naar een open ruimte. Je kantoor zal gelijk ruimer aanvoelen. Nu is er genoeg verlichting op jouw kantoorruimte of thuiswerkplek. Kies daarnaast voor een gietvloer met een lichte kleur. Je hebt dan meer licht in de ruimte en dat zorgt ervoor dat je kantoor groter lijkt dan dat het is. Een gietvloer wordt naadloos gelegd en is geschikt voor vloerverwarming. Je kan ook gaan voor epoxy of beton cire.

Het juiste kantoormeubilair kiezen

Hoe meer meubilair en accessoires in jouw kantoorinrichting, hoe drukker en kleiner de ruimte eruit zal zien. Wil je meer ruimte creëren in jouw kantoorruimte? Kies dan voor een groot wit bureau of een mooi bureau van hout. Ga wel voor de tijd na of het bureau past in je kantoor. En probeer deze aan een wand kwijt te kunnen. Bedenk daarbij dat de deur ook nog open moet kunnen.

Kies daarnaast voor een groot object in je kantoor. Dit zorgt voor rust en ruimtelijkheid. Bij een industriële kantoorinrichting past bijvoorbeeld een groot houten bureau. Zorg ook dat je jouw werkplek duurzaam en ergonomisch inricht. Daar heb je nog jaren profijt van!