Wanneer je veel moeite hebt om de trap op te gaan of het doet enorm veel pijn, dan is het handig als je daarvoor ondersteuning hebt. Je kan er dan voor kiezen om een tweedehandse traplift te plaatsen. Hierdoor kom je namelijk veilig op de bovenverdieping aan. Hier lees je meer over het plaatsen van een tweedehandse traplift. 

 

Het plaatsen van een traplift hoeft niet duur te zijn

Als je een traplift wilt plaatsen en je kiest voor een tweedehandse traplift, dan hoeft dat zeker niet duur te zijn. Vergeleken met een nieuwe traplift prijzen is een tweedehandse traplift al snel duizenden euro’s goedkoper. Een tweedehandse traplift word door bedrijven helemaal gereviseerd zodat ze weer zo goed als nieuw zijn. Dit houd dus in dat essentiële onderdelen die defect zijn worden vervangen en dat de traplift werkt zoals het hoort. 

 

Je kan subsidie krijgen

Voor het aanschaffen en plaatsen van een traplift is het mogelijk om subsidie aan te vragen ondanks je kiest voor een tweedehandse traplift. Als je moet leven van je AOW dan heb je dus een kleiner budget maar je moet toch veilig op de bovenverdieping komen. Daarom kan je subsidie aanvragen bij de gemeente. De gemeente gaat dit dan zo snel mogelijk in behandeling nemen en bepaald het bedrag dat vergoed word. Houd er rekening mee dat de gemeente niet altijd het volledige bedrag vergoed en vaak maar een gedeelte meebetaald. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om subsidie huislift aan te vragen bij de overheid zelf, maar ze verwijzen je altijd eerst door naar je gemeente. 

 

Elke trap is geschikt 

Elke trap is geschikt voor het plaatsen van een traplift. Het is namelijk zo dat een tweedehandse traplift precies op maat gemaakt word zodat deze perfect past. Het maakt echt niet uit of je trap krom is of erg stijl is. Een traplift is voor elk huis geschikt, zelfs voor trappen die erg smal zijn waar maar een persoon op kan lopen. 

 

Waarom een traplift laten plaatsen?

Als je merkt dat je met veel moeite boven komt of totaal geen trap meer kan lopen, dan is het belangrijk dat je op een veilige manier boven komt. In de meeste gevallen is de badkamer boven en slaap je ook boven. Je zult toch elke dag naar boven moeten. Daarom is de traplift uitgevonden om mensen op een veilige manier boven te brengen. Een traplift is voorzien van een stoel waar je op gaat zitten en deze tilt je langzaam naar boven.