Laat jouw energieniveau wel wat te wensen over? Weet dat je niet elke dag uren cardio hoeft te doen voor een hoger energieniveau. Met een kettlebell kun je namelijk een korte maar krachtige workout doen, waardoor je conditie rap verbetert! Hier lees je alles dat je moet weten om met dit toffe attribuut aan je conditie te werken.

Wat is een kettlebell en hoe gebruik ik hem?

De kettlebell was ineens een rage, enkele jaren geleden. En niet voor niets! Met dit attribuut kun je namelijk je hele lichaam trainen. Daarbij verbeter je niet alleen je conditie en krijg je een hoger energieniveau, maar pak je ook nog eens verschillende spiergroepen aan. Zo train je je armen-, rug-, core- en beenspieren. Hoe train je nu het beste hiermee? Kies ten eerste het juiste gewicht. Dit is een gewicht dat je in 10-30 herhalingen kunt gebruiken, zonder dat je de grip verliest of pijnklachten krijgt. Een tweede belangrijk punt van aandacht is je houding. Je wilt je natuurlijk niet blesseren. Je houding is altijd belangrijker dan hoe zwaar je tilt! Train je met een verkeerde techniek, dan loop je de kans op blessures. Bovendien train je zo niet de spiergroepen die je wilt trainen. Het beste dat je kunt doen is online enkele video’s bekijken waarin oefeningen worden uitgelegd, om zo de juiste houding aan te leren. Begin met een laag gewicht en bouw het rustig op.

Wat is een goede oefening voor een hoger energieniveau?

Is een hoger energieniveau je trainingsdoel, dan kun je het beste gaan voor explosieve bewegingen. De kettlebell swing is de meest bekende oefening. Hierbij sta je wijdbeens en houd je de kettlebell met beide handen vast. Zet hem tussen je benen voor je, en breng hem met een zwaai omhoog. Vervolgens zwaai je hem 10-30 keer tussen je benen door. Doe je deze oefening een paar keer per week, dan merk je dat geheid aan je been-, core- en armspieren. Maar je zult ook zien dat je energieniveau omhoog gaat. Deze oefening schudt je hele lijf wakker, en is dan ook een goede start voor een workout in de gym. Maar je kunt er ook andere oefeningen mee doen! Denk aan een swing met één arm, waarbij je coördinatie verbetert. Ook kun je er mee squatten en deadliften. Zoek vooral online naar leuke workouts op jouw niveau, en ga lekker aan de slag!

Lees meer informatie op MNLK.nl