Tegenwoordig is het milieu iets wat hoog het lijstje van mensen staat wanneer er gevraagd wordt wat ze graag aan de wereld zouden willen veranderen. Steeds meer zie je dat de opwarmende aarde haar gevolgen heeft. De veranderingen die mensen bereid zijn door te voeren beginnen ook steeds meer op gang te komen. Consumenten worden zich er steeds meer van bewust welke producten ze kopen en vooral of deze op lange termijn wel of niet een steentje bijdragen aan het milieu. Palmolie is een van de meest gebruikte producten die verstopt zit in niet alleen voedingsmiddelen, maar ook in douchegel en schoonmaakmiddelen.

Waarom zit het overal in?

Palmolie is een van de meest gebruikte plantaardige oliën omdat het de structuur van het product werkbaar houdt. In de meeste temperaturen zorgt het ervoor dat het product makkelijk te gebruiken valt door de consument. En er zijn inmiddels een hele hoop producten op de markt, niet gek dus dat de industrie gigantisch is en waarom duurzame palmolie steeds meer van belang wordt.

Duurzame palmolie

Juist omdat het overal voor wordt gebruikt, is het belangrijk om duurzame palmolie te kopen. Ontbossing is een groot probleem in de industrie, duurzame palmolie wordt geproduceerd zonder dat er grote stukken grond verloren gaan. En deze stukken grond zijn hard nodig, deze hebben namelijk een grote invloed op het milieu. Er zal gedacht worden of het dan niet beter is om helemaal geen palmolie meer te kopen. Het antwoord op die vraag is nee, dat is niet beter. Het is niet alleen vrijwel onmogelijk om voor alles producten te kopen zonder palmolie, andere plantaardige oliën zullen zitten in de alternatieve producten die je koopt en daardoor zet je juist andere ontbossing weer in stand. Daarom is duurzame palmolie zo van belang.

Kleinere boeren

What is sustainable palm oil’ is geen onbelangrijke vraag. Voordat je koopt, moet je weten hoe het werkt en wat het effect zou zijn als iedereen duurzame palmolie zou kopen. Een groot verschil met geen duurzame palmolie is de manier waarop het geproduceerd wordt. Van begin tot eind wordt de palmolie gescheiden van grote commerciële bedrijven. Dat er bij elke stap van het proces een onderscheid wordt gemaakt is van cruciaal belang, dat maakt duurzame palmolie juist zo belangrijk en daar komt het wordt duurzaam echt vandaan. Deze kleine boeren hebben heel veel baat bij deze manier van produceren. Ze verdienen meer, hebben meer levensmiddelen, hun welvaart gaat omhoog.