Uiteraard zijn er tal van factoren waar ge rekening mee moet houden wanneer ge gaat emigreren. Er zijn dingen ge in uw thuisland moet regelen, maar ook in het land waar ge naartoe gaat verhuizen. Denk hierbij aan belastingen, zorgverzekering etc. Ook kan het land waar ge naartoe verhuisd om bepaalde documenten vragen. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder.

Emigratie melden bij de gemeente

Het is binnen veel landen nodig dat ge het meldt wanneer ge wilt gaan emigreren. Het wisselt per land vanaf het aantal maanden wanneer ge moet doorgeven wanneer en waarheen ge emigreert. In Nederland moet het bijvoorbeeld al vanaf 8 maanden. Ge moet dan aangeven naar wel land u vertrekt en als het kan, het adres waarbij ge bereikbaar bent.

Opslag van oude spullen regelen

Weet ge dat ge weer terugkomt na een aantal maanden? Dan is het misschien interessant om uw oude spullen op te slaan in een garagebox. Op deze manier weet ge zeker dat uw spullen nog klaar voor gebruik zullen zijn als ge uw huis verhuurt of verkoopt.

Het is dan wel belangrijk dat ge genoeg dozen hebt om uw spullen in op te slaan. Ge kunt altijd wat dozen kopen voor de zekerheid. Zo bent ge ervan gegarandeerd dat de spullen niet beschadigen of aangetast worden door de omstandigheden in de garagebox. Het kan namelijk zo zijn dat de spullen die ge opslaat te maken kunnen krijgen met weersomstandigheden zoals vrieskou of lekkages. In een doos bent ge ervan verzekerd dat de spullen ook echt daadwerkelijk veilig staan opgeslagen, en ze zijn nog makkelijker te verhuizen ook!

Denk aan de legalisatie van documenten

Wanneer ge tijdelijk voor uw werk naar het buitenland verhuisd zonder uw partner, kan het zo zijn dat u uw documenten over bijvoorbeeld de burgerlijke stand rechtsgeldig moet laten verklaren. Instanties in het buitenland kunnen hier namelijk om vragen. Documenten die in uw thuisland rechtsgeldig zijn, hoeven dit in het land waar ge naartoe verhuisd ook te zijn!

Registreer u als kiezer

Als laatste niet algeheel onbelangrijkste, is het noodzakelijk dat ge uzelf als kiezer registreert in het land waar ge naartoe verhuist. Dit is een belangrijke taak als burger en kan daarom niet zomaar genegeerd worden.

Wanneer ge uzelf laat registreren krijgt u automatisch een stembiljet in de brievenbus op het moment dat er verkiezingen zijn. Dit geldt zowel in landen binnen de Europese Unie als daarbuiten.