Werknemers die hoofdzakelijk op kantoor werken hebben het vaak een stuk gemakkelijker. Ze hebben elk moment van de dag meerdere schermen voor zich, waar ze gemakkelijk veel taken kunnen laten openstaan en gemakkelijk het overzicht over houden. Ook hebben ze de luxe dat ze in een relaxte bureaustoel zitten en eigenlijk alles wat hun werknemers hartje begeerd hebben ze op kantoor staan. Mocht het een keer gebeuren dat ze de deur uit moeten, dan wordt voor korte tijd even de laptop uit het dockingstation gehaald en meegenomen naar de afspraak. Hoe anders is dit voor werknemers die continu onderweg zijn en misschien wel veel werkzaamheden ook onderweg moeten uitvoeren. Iemand van de salesafdeling zal veel meer onderweg doorbrengen dan dat hij op kantoor zit. Twee schermen zijn misschien dan wel overbodig voor hem en die luxe bureaustoel is ook niet echt noodzakelijk. De reizende werknemer heeft een hele andere uitrusting nodig. Benieuwd hoe die eruit ziet? Lees dan snel verder!

Stevige apparatuur

Het eerste verschil tussen een op kantoor werkende werknemer en een reizende werknemer is dat de apparatuur van de laatstgenoemde een stuk steviger moet zijn. Een laptop die grotendeels op een bureau staat en daar een enkele keer vanaf wordt gehaald, zal minder snel schade oplopen dan een laptop die continu onderweg is. Een ongeluk zit nu eenmaal in een klein hoekje, heb je een iets stevigere laptop, dan ben je gelijk een stuk beter bescherm tegen dit soort vervelende ongelukjes. Een ander punt om rekening mee te houden is de grootte van een laptop. Een zware laptop de hele dag mee verslepen, daar wordt je op den duur ook een beetje gek van. Een mooi alternatief hiervoor is het aanschaffen van tablets voor bijvoorbeeld de salesafdeling. Tablets zijn super draagbaar, licht en kunnen tegenwoordig bijna net zoveel als een laptop. Het staat daarnaast ook nog eens super modern als heel de salesafdeling met een tablet op klantafspraak kan komen. 

Goede beveiliging is cruciaal

Naast het feit dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Zit ook het stelen van een laptop of tablet in een klein hoekje. Het is daarom cruciaal dat de apparatuur die veel onderweg gebruikt wordt, ook van goede beveiliging is voorzien. Mocht de apparatuur ontvreemd worden, dan wil je natuurlijk niet dat daarmee gelijk de hele bedrijfsvoering van het bedrijf en de klanten van dat bedrijf op straat komen te liggen. Eigenlijk moet met één druk op de knop van afstand de apparatuur onklaar gemaakt kunnen worden. Op deze manier kan er geen misbruik van verschillende gegevens worden gemaakt!