Het is tijd voor een nieuwe ontwikkeling op het gebied van verlichting. Zelfs bij saaie systeemplafonds kan namelijk innovatie plaatsvinden. Waarom zit jij onder die lelijke en verspillende TL-buizen te werken? Dat is een zeer goede vraag, want je kunt deze gemakkelijk vervangen door Led-panelen, bijvoorbeeld van lampdirect. Led-panelen geven niet alleen beter licht af, ze zijn ook nog eens besparend.

Wat zijn led-panelen?

Een led-paneel van lampdirect is in feite een standaard paneel zoals we dat ook kennen in systeemplafonds. In het geval van ledpanelen zijn er in zo’n paneel meerdere leds verwerkt. Dit heet ook wel een ‘armatuur’, wat eigenlijk de behuizing van een lamp betekent. Omdat led-panelen van lampdirect een standaard formaat hebben, zijn ze zeer gemakkelijk in te wisselen met de oude TL-armaturen. De led-panelen passen hierdoor namelijk naadloos in het systeemplafond. Zo lenen de panelen zich uitermate goed voor toepassingen in kantoorruimtes en klaslokalen. Er hoeft voor deze duurzame oplossing dus helemaal geen grote verbouwing plaats te vinden. De panelen kunnen overigens ook in andere situaties toegepast worden dan systeemplafonds.

Waarom led?

Je hebt misschien vast wel eens gehoord dat led een duurzame oplossing voor verlichting is. Maar wat is het eigenlijk? De letters LED zijn een acroniem en staan voor ‘light-emitting diode’. Vandaag de dag is de afkorting zodanig ingeburgerd in de Nederlandse taal dat mensen niet meer aan de echte betekenis denken. Daarom moet het woord tegenwoordig officieel zonder hoofdletters geschreven worden. Een led is een elektronische halfgeleider die gebouwd is als een diode. Leds zijn dus in feite lichtgevende diodes, en bestaan uit een chip van lichtgevend materiaal. Diode betekent dat een led alleen licht geeft wanneer er vanuit de goede richting stroom door wordt gestuurd. Het component (de halfgeleider) geeft dus rechtstreeks het licht door maar houdt dit tegelijkertijd ook tegen wanneer het uit de verkeerde richting komt, bijvoorbeeld wanneer het verkeerd is aangesloten. Hierdoor is led een bijzonder besparend lampje dat een zeer lange levensduur heeft.

Kies voor duurzaam

Omdat de led een zeer klein lampje met een grote capaciteit is, is het een heel duurzame oplossing voor verlichting. Bovendien verspilt een ledlamp geen energie dat het niet daadwerkelijk meteen gebruikt. Het is om deze redenen dat led op steeds meer plekken toegepast wordt en de oude, verspillende verlichting vervangt. Led-panelen van lampdirect zijn daarom een verstandige oplossing voor bedrijfsverlichting. Ze bieden professionele verlichting, zijn besparend en hebben daarbij ook nog eens een zeer hoge kwaliteit. En ook niet onbelangrijk: ze hebben een strakke afwerking en zien er daarom perfect passend uit binnen het systeemplafond. Haal dus gauw die nare TL-buizen eruit: op naar led!