In onze westerse maatschappij schieten we iedere dag van hot naar her. Vijf dagen in de week zijn gevuld met het dagelijkse werk en dan zitten de weekenden vaak ook nog vol met verjaardagen, sportactiviteiten en andere dingen waar je gedurende de werkweek geen tijd voor hebt gehad. Soms lijkt het alsof we constant achter lopen. Dat gevoel is iets van de laatste jaren en waar het precies door komt, weten we niet. Maar wat we wel weten, is dat je af en toe tijd moet maken voor jezelf. Een dag die helemaal om jou draait, waarin je alles kan doen waar je zelf zin in hebt en helemaal tot rust kan komen. Een dag met de volgende ontspannende activiteiten bijvoorbeeld, in huis of buiten het huis in de sauna.

Niksen en nietsen

Na al die drukke weken kan het weleens voelen alsof je nooit tijd hebt om iets voor jezelf te doen. Is er nog een boek wat je wilt lezen? Een videogame die je wilt spelen of andere activiteiten die je graag zou doen, alleen maar omdat je het leuk vindt en er plezier uit haalt. De verwendagen voor jezelf zijn daar een perfecte uitkomst voor. Soms is het moeilijk om zo’n dag in te plannen, er zijn immers altijd dingen die moeten gebeuren, maar het is superbelangrijk. Je kan de hele dag niets doen of juist de hele dag games spelen. Wat jij maar wilt want deze dag is helemaal voor jou. Thuis zijn, hoeft niet saai te zijn. En saai hoeft niet slecht te zijn. Meestal komen we thuis helemaal tot rust in onze veilige plek met voldoende tijd.

Bubbelen en stomen

Als je het persé het huis uit wilt om tot rust te komen dan is de sauna een hele goede optie. Slaap lekker uit en maak een uitgebreid ontbijt voor jezelf alvorens je je laat onderdompelen in alle verwennerij de een sauna te bieden heeft. Boek voor deze speciale dag een massage en voel hoe je lichaam loskomt en opknapt van zo’n dagje ontspanning en onverdeelde aandacht. Probeer ook de verschillende sauna’s uit en bubbel een eind weg in een hottub. Of haal zo’n hottub in huis voor mini sauna dagen thuis. ’s Middags laat je de lunch voor je maken in een restaurant en ’s avonds kom je helemaal rozig thuis. De volgende dag voel je je fit en uitgerust, laat de week maar beginnen.

Leave a Reply