Het is erg fijn om een tuin te hebben. Je kan het ontwerpen en inrichtingen naar jouw smaak. Of je nou houd van  Mist jouw tuin nog wat sfeer? Dan zijn er hier 5 tips om je tuin gezelliger te maken!

Planten

Of het nou bomen, plantjes of bloemen zijn, planten vrolijken de boel altijd wel op. Vooral in je tuin zijn ze niet te missen! Tuinbeplanting zorgt voor een vredige, frisse uitstraling. Door het planten van verschillende soorten bloemen wordt jouw tuin al een stuk vrolijker en vooral ook kleurrijk. De enorme variëteit aan planten zorgt ervoor dat je je tuin op talloze manier kunt verrijken.

Verlichting

Voor de relaxte avonden in de tuin is het natuurlijk erg handig om ook buiten verlichting te hebben. Met LED buitenverlichting wordt de sfeer gezelliger en is het natuurlijk praktisch voor als je ’s avonds bijvoorbeeld een boek wil lezen in de tuin. Ook zijn er een aantal voordelen van LED verlichting tegenover de reguliere buitenverlichting. Namelijk dat het energiezuinig is en dus beter voor het milieu, maar ook dat het langer meegaat. En tot slot, bespaar je er flink mee.

Fontein

Een fontein is de aandachtstrekker van elke tuin. Ze zijn er in alle soorten en maten, en dus geschikt voor elke soort tuin. Mocht je al een vijvertje hebben in de tuin, is dit een leuke toevoeging, wat overigens zorgt voor meer dynamiek. Het straalt klasse uit en zorgt voor een vredige sfeer.

Rietmatten

Ook de tuinwanden zijn op diverse manieren op te fleuren. Een leuk idee is bijvoorbeeld het bekleden van de tuinwanden met rietmatten. Dit heeft een grote invloed op het totale plaatje van de tuin en geeft je tuin een natuurlijke, tropische uitstraling.  Ze zijn op maat verkrijgbaar en absoluut niet te missen in een gezellige tuin.

Meubels

Tuinmeubels. Ook dit is niet te missen in de tuin. Het verschil zit ‘m wel in de soorten meubels. Zo kan je overwegen plastic stoeltjes te vervangen door lange tuinbanken of klassieke houte stoeltjes met tafel. Als je een tuinbankje hebt, kan je hier een zitkussen op leggen. Het geeft een leukere uitstraling en bovendien zit het een stuk lekkerder! Als final touch kan je nog leuke kussentjes tegen de hoeken van je tuinbank of tuinstoel zetten.

Met deze tips tover je elke tuin binnen no time om in een gezellige, sfeervolle plek!

Leave a Reply