Wanneer je een cadeau aan iemand geeft, wil je natuurlijk ook dat het mooi gepresenteerd is. Dit kan gaan van leuk inpakpapier tot een leuke verpakking. Het moet voor de persoon die het cadeautje krijgt namelijk ook leuk zijn om te zien dat je er tijd hebt in gestoken.

Keuze in overvloed

Er bestaat verpakkingsmateriaal in overvloed. Zo heb je het klassieke effen inpakpapier, maar vaak mag het net toch dat tikkeltje meer zijn. Wil je toch absoluut voor een neutrale kleur gaan, dan kan je altijd een feestelijker lintje gebruiken voor de afwerking.

Afhankelijk van de gelegenheid waarvoor het cadeautje dient, kan je voor inpakpapier kiezen waar wat goud in verwerkt wordt. Ideaal voor een speciale verjaardag of voor een trouwfeest. Is het cadeautje bedoeld voor een kind, dan kan je altijd opteren voor inpakpapier met ballonnen of met leuke prenten of dieren op. Keuze genoeg!

 

Om de grootte van je geschenk nog niet helemaal te verklappen, kan je ook kiezen voor extra verpakkingsmateriaal, namelijk een cadeautas. Ideaal ergens mee naar toe te nemen als je zelf geen plaats hebt in je handtas. Daarnaast is het ook gewoon veel leuker om je geschenk in een cadeautas te kunnen geven, in plaats van in een witte standaard plastic zak. Ook hier heb je verschillende mogelijkheden naar gelang de leeftijd van de gelukkige en het type feest waarvoor het cadeau bedoeld is.

Unieke kaarten

Niet enkel de verpakking van je geschenk speelt een essentiële rol. Het geschenk zelf is natuurlijk het belangrijkste. Dit geldt ook voor kaartjes. Wanneer je een cadeau geeft voor een verjaardag, is het natuurlijk ook altijd leuk om er een leuk kaartje bij te geven. Dit is namelijk iets wat je voor altijd kan bijhouden.

Dit is ook het geval voor trouwkaarten. Je wil je familie en vrienden natuurlijk uitnodigen voor je trouw met een kaartje dat tot de verbeelding spreekt. Ook hier heb je enorm veel mogelijkheden. Vandaag de dag wordt er vaak gebruik gemaakt van een trouwkaart waarin op de een of andere manier een foto van het koppel in verwerkt is. Daarnaast kan je jouw trouwkaarten ook volledig zelf samenstellen. Gaande van het formaat, de vorm tot de kleuren en lettertypes die er gebruikt worden. Dit is vaak iets duurder, maar zo ben je wel volledig zeker dat niemand anders zo’n kaartje al eens heeft gezien. Indien je echt geen idee hebt hoe je aan het ontwerp van een trouwkaart moet beginnen, dan kan je natuurlijk altijd op het internet wat ideetjes opdoen. Inspiratie genoeg!