Het merendeel van de koppels in ons land heeft regelmatig seks met elkaar. Ben je al jarenlang samen met jouw partner? Dan zie je het misschien als een verplicht nummertje om zo nu en dan seks met elkaar te hebben. Dit draagt vaak niet bij aan het plezier en genot. Het voorspel kan hier verandering in brengen. Als het voorspel goed is, heeft dit namelijk vaak een vurige vrijpartij tot gevolg. Vind je het moeilijk om het voorspel te verbeteren? Wij geven je hier een aantal tips om meer plezier te beleven aan het voorspel.

Start het voorspel al buiten bed

De meeste mensen denken dat het voorspel alleen in bed plaats kan vinden. Dit gebeurt inderdaad vaak, maar ook buiten de lakens kun je er al mee beginnen. Stuur jouw partner bijvoorbeeld eens een uitdagend berichtje als je behoefte hebt aan seks. Hierdoor zorg je voor een opgewonden gevoel bij de ontvanger. Wil je het extra spannend maken? Dan kun je een pikante foto meesturen. Nadat jouw partner de berichten ontvangen heeft, doet hij/zij er ongetwijfeld alles aan om zo snel mogelijk naar huis te komen.

Trek iets sexy’s aan

Tijdens het voorspel is het belangrijk dat jij en je partner opgewonden raken. De seks verloopt dan namelijk een stuk makkelijker. Bovendien spatten de vonken vaak van een vrijpartij af na een goed voorspel. Als vrouw zijnde kun je jouw man betrekkelijk makkelijk opgewonden maken. Trek bijvoorbeeld eens sexy lingerie aan. Zodra je jouw bovenkleding laat zakken en hij jou in een mooie babydoll ziet, begint het bij hem beneden ongetwijfeld te kriebelen Om het extra spannend te maken raden wij je aan jouw bovenkleding niet direct uit te trekken. Trek steeds langzaam één kledingstuk uit en bedek vooral je borsten en kont. Op deze manier maak je hem ongetwijfeld helemaal gek.

Stort je niet direct op de penis of vagina

Veel stelletjes storten zich direct op de penis of vagina van een ander zodra ze geheel naakt zijn. In dat geval is er vrijwel geen voorspel. Met handwerk kun je er weliswaar voor zorgen dat jouw partner opgewonden raakt, maar toch is dit niet de beste aanpak. Voordat je je op de penis of vagina stort, raden wij je aan jouw partner eerst te teasen.

Je kunt jouw partner op verschillende manieren teasen. Zo kun je bijvoorbeeld kleine kusjes geven verspreid over zijn/haar lichaam. Het helpt ook om iets opwindends in het oor van jouw partner te fluisteren of aan zijn/haar oorlel te likken. Door het voorspel op deze manier aan te vliegen, worden jullie allebei waarschijnlijk ontzettend opgewonden. Dit komt de seks die volgt alleen maar ten goede.

Seksspeeltjes gebruiken

Wil je het wat spannender maken tussen de lakens? Dan kun je seksspeeltjes gebruiken. Een vibrator is hier een goed voorbeeld van. Als man zijnde kun je de clitoris en/of vagina van jouw vrouw of vriendin hiermee stimuleren. De vrouw kan dit speeltje ook gebruiken om de penis van de man te stimuleren. Willen jullie tegelijkertijd genieten van de vibraties? Dat kan ook. Gebruik in dat geval een vibrerende cockring tijdens de vaginale penetratie. Als de man zijn penis zo ver mogelijk in de vagina steekt, komt het seksspeeltje tegen de clitoris aan.

Jullie kunnen er ook voor kiezen een vibrerend eitje te gebruiken. Kies in dat geval voor een draadloze variant. Deze kun je buiten de deur gebruiken. Door de afstandsbediening aan jouw partner te geven, geef je de controle uit handen. Dit zorgt er doorgaans voor dat de vrouw ontzettend opgewonden raakt. Een vibrerend eitje kun je overigens ook prima in de slaapkamer gebruiken.