Iedereen streeft naar een aantal belangrijke kerneigenschappen in een paar schoenen: comfort, luxe, en een goed design. Voor vrouwen komt daar elegantie in het design bij, voor mannen eerder bijvoorbeeld sportiviteit of iets stoers. Je hele leven draag je elke zoveel tijd nieuwe paren schoenen, maar soms kom je net dat éne paar tegen wat voor jou gemaakt lijkt te zijn. Maar hoe zorg je ervoor dat je die ideale match vindt? En dat je ze na verloop van tijd en intensief dragen niet kwijtraakt aan de prullenbak?

De zoektocht

Heb jij je hele leven lang al moeite met het vinden van de perfecte schoenen? We kennen het probleem. Elke keer denk je weer dat je de perfecte match hebt gevonden, maar na verloop van tijd is er toch iets aan de schoen wat je niet meer aanstaat. Dat hij toch net iets te strak zit bij je tenen, dat de veters niet lekker strikken op snel vlekken, dat er krasjes op je leer komen of dat de stijl gewoon niet echt bij je past. Als je écht gemotiveerd bent om de ideale schoen te vinden, en je geen zin hebt om te wachten tot het lot je die brengt, moet je er eens goed voor gaan zitten.

Doe onderzoek op het internet naar goede merken. Prijs-kwaliteit verhouding is daarbij belangrijk, maar niet hét belangrijkst. In sommige gevallen lijkt de prijs namelijk te hoog, terwijl je eigenlijk voor kwaliteit betaalt – en in andere gevallen wordt iets gepresenteerd als echt kwalitatief, en kom je er na een grote uitgaaf achter dat er Made in China op de zool staat.

Get your facts straight!

Lees je dus eerst goed in over een merk. Waar komt het materiaal vandaan? Waar wordt het geproduceerd? Lees reviews over de kwaliteit, en dan vooral de reviews die na verloop van tijd geschreven zijn. Schoenen van Philippe Model staat bijvoorbeeld bekend om hun goede kwaliteit, maar vallen ook nog in een prima prijscategorie. Dat is dus een goede investering. Als een merk een fysieke winkel heeft kun je daarheen gaan om te passen, kijken of de schoen lekker zit om jouw voet. Ieder merk denkt anders over breedte van voeten, dus het kan zijn dat een bepaald merk gewoon niet bij je past. Als je tevreden bent, koop ze dan niet in de winkel, maar online – daar is vaak meer keus in design. Zo weet je wat voor comfort je koopt, maar heb je wel alle mogelijke opties in stijl.

Leave a Reply