Is jouw septische put vol of verstopt? Dan kun je hier behoorlijk wat hinder van ervaren. Zo kan het zo zijn dat je jouw sanitaire voorzieningen bijvoorbeeld niet meer kunt gebruiken. En ook een onaangename geur is vaak het gevolg van een putprobleem. Ervaar jij inderdaad hinder door een putprobleem? Schakel dan een professionele ruimer in en laat jouw put vakkundig ledigen.

Putprobleem of rioolprobleem?

Een putprobleem wordt nog weleens verward met een rioolprobleem. Maar wat is het verschil en hoe herken je een putprobleem eigenlijk? Een putprobleem is zoals de terminologie al doet vermoeden een probleem met jouw septische put. Een rioolprobleem betreft daarentegen een probleem met de riolering. Maar waarmee heb je precies te maken? Kun je het toilet in huis niet meer gebruiken? Maar de overige sanitaire voorzieningen in huis nog wel? Dan kun je ervanuit gaan dat je te maken hebt met een rioolprobleem. Als je met een putprobleem kampt, zal je namelijk bij alle sanitaire voorzieningen in huis hinder ondervinden. Wil je graag meer weten over putproblemen en het laten ledigen van jouw septische put? Kijk dan op https://putprobleemkwijt.be/ voor meer informatie.

Gevolgen van een putprobleem

Een verstopte of volle septische put is vervelend. Maar wat merk je er eigenlijk van? Als jouw septische put verstopt is of vol zit, zal je dit in huis merken. Zo kun je een onaangename geur ervaren rondom de put, maar ook in huis. En daarnaast zullen de sanitaire voorzieningen in huis niet (goed) meer functioneren. Je moet hierbij denken aan een toilet dat niet meer doorgespoeld kan worden. Ook water dat niet meer wegloopt in de douche of de wasbak zijn gevolgen van en putprobleem. Bij een putprobleem ervaar je in tegenstelling tot bij een rioolprobleem bij al jouw sanitaire voorzieningen hinder. Een snelle oplossing voor jouw putprobleem is dan ook wenselijk.

Waarom een professionele ruimer inschakelen?

Als jouw septische put vol zit of verstopt is, kan dit jouw woongenot ernstig verstoren. Je wilt dan ook zo snel mogelijk jouw putprobleem verholpen hebben. Maar hoe doe je dit? Een putprobleem wordt vaak veroorzaakt door een bacteriële disbalans in de put. Je kunt daarom extra bacteriën aan de put toevoegen om te kijken of dit helpt. Is dit niet het geval? Dan zal jouw put geledigd moeten worden. Hiervoor dien je altijd een professionele ruimer in te schakelen. Het ledigen van een put is namelijk gevaarlijk als je niet over kennis en goed materieel beschikt. Schakel bij een putprobleem daarom altijd een vakman in.